Posts Tagged ‘tips kulit cantik’

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

adira-1

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
adira-1

(more…)

Tips Awet Muda dari “Makcik” yang looks young!

testi-awet-muda

 Assalamualaikum

Excited YM nak share testimoni seorang kakak nieh…hurmmm…agak2nya kakak ke erk ngan YM,sebab dia dah baya Ummi YM,hehe.Tapi nampak muda remaja gitew!Tak sangka!Memang nampak lain dari gambar sebelumnya taww…NI gara-gara shaklee la nieh…ngeee!
Cun tak acik ni?ish-ish..acik pulak tu,hihi…alaaa…takpe..panggil acik pun,tapi awet muda haaa…tak kesah punnn kan?Makin cantik taww…suka tgk!Dia gitau dia ambik 3 jenis suplemen nieh.Konsisten ambik taww selama 2 tahun,tu yang boleh maintain cenggitu rupa tu.Fuyohh!salute la makcik…hehe.

Ni 3 jenis suplemen/vitamin yang dia amalkan untuk mendapatkan wajah awet muda tu taww!So,sapa-sapa nak nampak muda,awet muda,kena la mulakan dari sekarang taw.Bukannya bila dah ada org tegur kita nampak tua or tua dari umur sebenar or nmpk tua dari pasangan kita baru la kita tergagau-gagau nak mencarik suplemen itu dan ini.Masa tu mungkin agak lambat dah nak start.Maybe akan ambik masa lebih panjang untuk dptkan kesan yang lebih baik.

Sure ramai yang mengagumi rozita Che wan kan?apa rahsia awet muda rozita che wan tu?owhh,rahsia tu YM tak tahu.Tu kene tanya Che Ta sendiri,hihi/Tapi,bg YM,asasnya sama je tu,jaga pemakanan,minum air masak rajin2,bersenam dan juga makan suplemen/vitamin-al maklumlah sekarang ni khasiat drpd pemakanan kita dah kurengg,so kenalah ada bantuan vitamin2 nieh utk memenuhi ruang-ruang kosong dlm badan tu.

Owh ye,suplemen ni mendapat pengiktirafan KKM dan juga Halal antarabangsa (ISA) yang diiktiraf JAKIM ye.Brand Shaklee yang dh lebih 50 tahun di pasaran,so dun worry be happy la kalau nak consume.Mcm biasa ye,kalau nak order,contact YM thru medium di bawah :
Oklah uols…kalau nak order,jgn memalu,jgn segan2,contact je YM.Till then,see u in the nect entry!Take care!Stay beatiful and gojes all!Owh ye,for a guy,stay Handsome and Macho too!hihi…

Tips Memutihkan Kulit Agar Kelihatan Sihat dan Gebu

970640_798920930123431_2036938733_n

Assalamualaikum

Wah!ramai yang mengidamkan kulit yang cantik,putih berseri dan bebas cela kan?Ramai yang nak kulit putih macam Adira, kulit putih macam emma maembong,kulit putih macam artis tuuu…tak kurang juga yang nak kulit putih macam orang Korea tu…kan?kulit putih gebu!Memang kdg berangan nak dpt kulit gebu mcm baby tuh,hihi..
Tgk la kulit ai yang putih gebu berseri nieh!sure uols jeless kan?kan?kan?hihi
Well,ofkos la.Sapa la taknak kulit yang nampak gebu macam diorang tu.Well girls,to have beautiful skins,its takes efforts!Perlu jaga kulit baik-baik dan paling penting kena rajin taw rawat kulit sendiri.Nak cerahkan kulit, perlu pastikan kulit tu sihat dulu, baru la terpancar keserian dan keputihan wajah tu…hehe.


TIPS 1 : Mencuci,Menyegar dan Melembab

Pastikan rutin harian, mencuci, menyegar or org putih kata sapu Toner dan melembab-boh pelembab le yunk kat muka tu.Sebelum tido,paling penting,silalah tido dlm keadaan kulit wajah yg bersih drpd segala kekotoran.Penat camne pun,pls..pls..pls…heret la diri tu ke bilik air utk cuci muka.Jgn malas kalau nak cantik, k?Kalau ada cream khas utk malam pun ok taw,jgn lupa sapu coz malam la kulit kita melalui proses pemulihan sel-sel kulit yang rosak di waktu siang hari taw!So ingat… Cleansing,Toning and Moisturising!

TIPS 2 :  Menanggalkan sel-sel mati sekurang-kurangnya 1 kali seminggu.

Alaaa…susah la!aihhhh,kata nak cantik kan?mesti la ghajinnn.Scrub la kulit muka uols menggunakan apa jenis scrub pilihan korang.Lepas scrub,jgn lupa pakai Masker,okai?ala…tempek2 jek.Bagi feeling kulit korang ala-ala dimanjai gitu,so takdelah dia mengamokk kan? YM pilih St Ives sebab kulit YM ni cpt naik jerawat,so dalam scrub St Ives tu ada kandungan Salicylic acid tu boleh mengurangkan masalah jerawat.

Masker pulak,kalau YM tak bape nak rajin, YM guna instant masker Bodyshop tu.Senang.Sapu je.Tggu dalam 15minit,dah kering,then bilas ngan air suam,sambil urut2 muka lagi sebab masker bodyshop tu ada biji2 yang kasar yg sgt best kalau digosokkan ke permukaan muka.Tapi jgnlah tenyeh sekuat hati, lembut2 jek.Takmo kasar2 dengan muka ok?

Kalau YM rajin sikit,YM buat masker sendiri.Best juga buat masker sendiri nieh,feeling ala-ala natural gitu.Hehe.

Ni salah satu Masker natural yang YM suka buat sendiri kat umah sebab senang!hehe.Nak senang je manjang kan?well…Cara buat,senang je.Ambik sesudu kecil madu lebah asli,then perahkan lemon.Sebatikan lemon dan madu tu,then mulakan la proses menyapu masker natural tu ke muka anda.
Ada banyak kebaikan masker ni taw,antaranya mencerahkan kulit,menyamakan tona kulit dan juga melembutkan kulit.Bagi kulit nampak fresh and young,gitu…
TIPS 3 : Mengamalkan sekurang-kurangnya 6-8 gelas air sehari dan mengambil suplemen khas utk kulit.
Sound cliche kan,bila sebut kena minum air,minum air kalau nak kulit cantik.Well, that the fact.Benda yang kita takleh lari sebab air memang sangat2 penting utk kita ambil setiap hari supaya proses detox toksin utk keluar drpd badan jadi lebih lancar.
Penggambilan suplemen untuk kulit juga tidak kurang pentingnya kalau kita betul-betul nakkn kulit yang cantik dan sihat.Tapi, diingatkan ye,pilihlah suplemen yang semulajadi dan BUKAN sintetik.Sekarang ni,suplemen untuk kulit dah tumbuh bak cendawan dah kat pasaran.Putih cerah seawal 5 hari la,seawal 3 hari la…risau YM.Yelah,apa la kandungan dalam tu kan yang boleh buat sampai org gelap jadi cerah dlm masa 3 hari!can u imagine??
My advise,sebelum nak masukkan apa-apa dalam badan,selidik betul2 apa kandungannya.Or at least,check KKM luluskan ke tak,halal ke tak?yelah, as a muslim,mencari yang halal tu dituntut kan?
As for myself,YM pilih shaklee,bukan je sebab YM mmg dealer shaklee,tapi sebab YM dah try makan sebelum sig up jadi dealer.Dah rasa kehebatan produk tu sendiri baru YM confident nak join jadi dealer.Yelah…brand yang dah berusia lebih 50 tahun di pasaran dunia,takdelah YM ragu2.Kat Malaysia ni pun dah berpuluh tahun bertapak.Zaman mak pak korang pun dah ada dah shaklee ni,cuma zaman dulu kesedaran tentang pentingnya suplemen ni takde sangat.Yelah,masa tu pencemaran takdelah sehebat zaman kita ni kan?huhu…

Nak baca lebih lanjut mengenai set suplemen kulit ni?KLik kat sini ye—> Set Kecantikan Kulit 

Nak tengok testimoni Live rahsia kulit cantik pun boleh.Nieh ha..YM share video..klik play untuk tonton.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Ok,tu je tips yang boleh YM share for today.Semoga dapat membantu.Have a great day ahead everyone!

“What you do, the way you think, makes you beautiful.” 

1 2