Tag Archive | tips kulit cantik

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
adira-1

Continue reading

Tips Awet Muda dari “Makcik” yang looks young!

 Assalamualaikum

Excited YM nak share testimoni seorang kakak nieh…hurmmm…agak2nya kakak ke erk ngan YM,sebab dia dah baya Ummi YM,hehe.Tapi nampak muda remaja gitew!Tak sangka!Memang nampak lain dari gambar sebelumnya taww…NI gara-gara shaklee la nieh…ngeee!
Cun tak acik ni?ish-ish..acik pulak tu,hihi…alaaa…takpe..panggil acik pun,tapi awet muda haaa…tak kesah punnn kan?Makin cantik taww…suka tgk!Dia gitau dia ambik 3 jenis suplemen nieh.Konsisten ambik taww selama 2 tahun,tu yang boleh maintain cenggitu rupa tu.Fuyohh!salute la makcik…hehe.

Ni 3 jenis suplemen/vitamin yang dia amalkan untuk mendapatkan wajah awet muda tu taww!So,sapa-sapa nak nampak muda,awet muda,kena la mulakan dari sekarang taw.Bukannya bila dah ada org tegur kita nampak tua or tua dari umur sebenar or nmpk tua dari pasangan kita baru la kita tergagau-gagau nak mencarik suplemen itu dan ini.Masa tu mungkin agak lambat dah nak start.Maybe akan ambik masa lebih panjang untuk dptkan kesan yang lebih baik.

Sure ramai yang mengagumi rozita Che wan kan?apa rahsia awet muda rozita che wan tu?owhh,rahsia tu YM tak tahu.Tu kene tanya Che Ta sendiri,hihi/Tapi,bg YM,asasnya sama je tu,jaga pemakanan,minum air masak rajin2,bersenam dan juga makan suplemen/vitamin-al maklumlah sekarang ni khasiat drpd pemakanan kita dah kurengg,so kenalah ada bantuan vitamin2 nieh utk memenuhi ruang-ruang kosong dlm badan tu.

Owh ye,suplemen ni mendapat pengiktirafan KKM dan juga Halal antarabangsa (ISA) yang diiktiraf JAKIM ye.Brand Shaklee yang dh lebih 50 tahun di pasaran,so dun worry be happy la kalau nak consume.Mcm biasa ye,kalau nak order,contact YM thru medium di bawah :
Oklah uols…kalau nak order,jgn memalu,jgn segan2,contact je YM.Till then,see u in the nect entry!Take care!Stay beatiful and gojes all!Owh ye,for a guy,stay Handsome and Macho too!hihi…

Tips Memutihkan Kulit Agar Kelihatan Sihat dan Gebu

Assalamualaikum

Wah!ramai yang mengidamkan kulit yang cantik,putih berseri dan bebas cela kan?Ramai yang nak kulit putih macam Adira, kulit putih macam emma maembong,kulit putih macam artis tuuu…tak kurang juga yang nak kulit putih macam orang Korea tu…kan?kulit putih gebu!Memang kdg berangan nak dpt kulit gebu mcm baby tuh,hihi..
Tgk la kulit ai yang putih gebu berseri nieh!sure uols jeless kan?kan?kan?hihi
Well,ofkos la.Sapa la taknak kulit yang nampak gebu macam diorang tu.Well girls,to have beautiful skins,its takes efforts!Perlu jaga kulit baik-baik dan paling penting kena rajin taw rawat kulit sendiri.Nak cerahkan kulit, perlu pastikan kulit tu sihat dulu, baru la terpancar keserian dan keputihan wajah tu…hehe.


TIPS 1 : Mencuci,Menyegar dan Melembab

Pastikan rutin harian, mencuci, menyegar or org putih kata sapu Toner dan melembab-boh pelembab le yunk kat muka tu.Sebelum tido,paling penting,silalah tido dlm keadaan kulit wajah yg bersih drpd segala kekotoran.Penat camne pun,pls..pls..pls…heret la diri tu ke bilik air utk cuci muka.Jgn malas kalau nak cantik, k?Kalau ada cream khas utk malam pun ok taw,jgn lupa sapu coz malam la kulit kita melalui proses pemulihan sel-sel kulit yang rosak di waktu siang hari taw!So ingat… Cleansing,Toning and Moisturising!

TIPS 2 :  Menanggalkan sel-sel mati sekurang-kurangnya 1 kali seminggu.

Alaaa…susah la!aihhhh,kata nak cantik kan?mesti la ghajinnn.Scrub la kulit muka uols menggunakan apa jenis scrub pilihan korang.Lepas scrub,jgn lupa pakai Masker,okai?ala…tempek2 jek.Bagi feeling kulit korang ala-ala dimanjai gitu,so takdelah dia mengamokk kan? YM pilih St Ives sebab kulit YM ni cpt naik jerawat,so dalam scrub St Ives tu ada kandungan Salicylic acid tu boleh mengurangkan masalah jerawat.

Masker pulak,kalau YM tak bape nak rajin, YM guna instant masker Bodyshop tu.Senang.Sapu je.Tggu dalam 15minit,dah kering,then bilas ngan air suam,sambil urut2 muka lagi sebab masker bodyshop tu ada biji2 yang kasar yg sgt best kalau digosokkan ke permukaan muka.Tapi jgnlah tenyeh sekuat hati, lembut2 jek.Takmo kasar2 dengan muka ok?

Kalau YM rajin sikit,YM buat masker sendiri.Best juga buat masker sendiri nieh,feeling ala-ala natural gitu.Hehe.

Ni salah satu Masker natural yang YM suka buat sendiri kat umah sebab senang!hehe.Nak senang je manjang kan?well…Cara buat,senang je.Ambik sesudu kecil madu lebah asli,then perahkan lemon.Sebatikan lemon dan madu tu,then mulakan la proses menyapu masker natural tu ke muka anda.
Ada banyak kebaikan masker ni taw,antaranya mencerahkan kulit,menyamakan tona kulit dan juga melembutkan kulit.Bagi kulit nampak fresh and young,gitu…
TIPS 3 : Mengamalkan sekurang-kurangnya 6-8 gelas air sehari dan mengambil suplemen khas utk kulit.
Sound cliche kan,bila sebut kena minum air,minum air kalau nak kulit cantik.Well, that the fact.Benda yang kita takleh lari sebab air memang sangat2 penting utk kita ambil setiap hari supaya proses detox toksin utk keluar drpd badan jadi lebih lancar.
Penggambilan suplemen untuk kulit juga tidak kurang pentingnya kalau kita betul-betul nakkn kulit yang cantik dan sihat.Tapi, diingatkan ye,pilihlah suplemen yang semulajadi dan BUKAN sintetik.Sekarang ni,suplemen untuk kulit dah tumbuh bak cendawan dah kat pasaran.Putih cerah seawal 5 hari la,seawal 3 hari la…risau YM.Yelah,apa la kandungan dalam tu kan yang boleh buat sampai org gelap jadi cerah dlm masa 3 hari!can u imagine??
My advise,sebelum nak masukkan apa-apa dalam badan,selidik betul2 apa kandungannya.Or at least,check KKM luluskan ke tak,halal ke tak?yelah, as a muslim,mencari yang halal tu dituntut kan?
As for myself,YM pilih shaklee,bukan je sebab YM mmg dealer shaklee,tapi sebab YM dah try makan sebelum sig up jadi dealer.Dah rasa kehebatan produk tu sendiri baru YM confident nak join jadi dealer.Yelah…brand yang dah berusia lebih 50 tahun di pasaran dunia,takdelah YM ragu2.Kat Malaysia ni pun dah berpuluh tahun bertapak.Zaman mak pak korang pun dah ada dah shaklee ni,cuma zaman dulu kesedaran tentang pentingnya suplemen ni takde sangat.Yelah,masa tu pencemaran takdelah sehebat zaman kita ni kan?huhu…

Nak baca lebih lanjut mengenai set suplemen kulit ni?KLik kat sini ye—> Set Kecantikan Kulit 

Nak tengok testimoni Live rahsia kulit cantik pun boleh.Nieh ha..YM share video..klik play untuk tonton.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Ok,tu je tips yang boleh YM share for today.Semoga dapat membantu.Have a great day ahead everyone!

โ€œWhat you do, the way you think, makes you beautiful.โ€ 

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
So…maksudnya….kita semua ni Cantik taw!Don’t ever deny it.Cuma kita kena rajin la kan untuk pastikan kecantikan dan kesihatan kita luar dan dalam, dari hujung kaki sampai la hujung rambut gitu.Cuba tengok artis-artis tu kan,ingat senang ke diorang nak dapat kulit yang flawless gitu??owh…owh..owh…makan banyak duit tu dan tenaga tu taw.Diorang kena berhati-hati dengan kulit diorang, yelah..tu la antara sumber rezeki diorang kan?Korang kan suka tengok yang cantek-cantek khen??yang tak cantik,korang tak minat kan?*sampai ati!*
Rahsia kulit putih Adira dan rahsia kulit putih Emma Maembong memang selalu menjadi tanda tanya kita kan?Well,jawapan standard jugak la yang korang akan dpt kalau korang tanya diorang pun – “konsisten dengan Rutin cuci muka,toning dan melembab,Masker seminggu sekali,amalkan pemakanan sihat, minum air masak sekuang-kurangnya 8 gelas sehari “Haaa…tu jawapan biasa kita dapat dari artis kan?hehe…jawapan cliche katanya.
Bunyi mcm Senang je kan?Tapi nak Konsisten buat tu yang jadi masalah besar utk kita tu kan?Tapi, yelah…kalau nak cantik,kena la rajin dan disiplin,tak gitu?Walaupun kita bukan artis,tapi kita pun mampu dapat kulit secantik diorang kalau kita rajin.
Ok,jum..YM share rahsia penjagaan kulit cantik,gebu,halus mulus nieh :
1.Mencuci.Menyegar.Melembab
YM pun,just follow basic tu je.YM pastikan rutin harian tu YM tak lupa buat -Cuci, toner dan pelembab.Kalau rasa kulit akan terdedah dengan cahaya matahari,YM akan guna suncreen lotion, wajib!Kena protect taw kulit kita daripada sinaran UV yang merbahaya tu.Tu yg kadang-kadang tu kulit berjeragat,tona tak sekata,macam-macam lagi la.Tu kesan daripada sinaran UV la tu.
Then, seminggu sekali tu YM tempek la Masker kat muka.Kasik special treatment sikit kat muka.Barulah muka atau kulit kita tak mengamuk dengan menghamburkan segala benjol-benjol sana sini,huhu.
Minum air masak pun kena lebih kerap taw.YM akan pastikan dlm sehari tu,paling sikit YM teguk air 3liters.Bukanlah sekali togok 3 liters tu,haha!pecah paip kang!minum sikit2,tapi lebih kerap.Kejap-kejap capai air masak.Dah jadi BFF dengan air masak tu ha.hehe.
2.Suplemen untuk kulit /Makanan Kulit
Lagi satu,YM pastikan YM ambik suplemen/makanan khas untuk kulit.Bukan jaga kulit dari luar je taw,tu yg silapnya kita.Kita punyalah dok tenyeh2 kat muka tiap2 hari, tapi takde perubahan gak!gituu jugak kan?Sebabnya, kita tak balancekan rawatan luaran dan dalaman.Kita sepatutnya jaga yang dalam dulu dan dlm masa yang sama jaga luaran juga.Artis tu semua makan mcm2 suplemen taw nak menten kulit cantik gitu!
Boleh je makan makanan berkhasiat yang direct nutrition kan,contohnya buahan dan sayuran,tapi masalahnya,hakikat yang harus kita telan sekarang ialah kita hidup dalam dunia yang penuh dengan pencemaran,huhu.Sekarang ni apa yang kita makan,nampak je berkhasiat tapi penuh dengan pencemaran dek racun perosak la, suntikan hormon la.Hish!buah-buahan pun diorang nak suntik ngan suntikan hormon supaya besar cepat!tak nyaboo-nyaboo nak tggu besar punya pasal!ingat nak kejar untung jek!So,kita tak dapat khasiat yang sepenuhnya ataupun takde langsung!ayooo….so,untuk top up nutrisi tu,suplemen la jawabnya.

 

Salah satu suplemen atau makanan utntuk kulit yang paling BEST bagi YM yang YM boleh rekomen kat uols semua ialah ESP Shaklee.Bukan semata-mata sebab YM jual, no-no-no.It because of how amazing this product!YM pun takut gak, rekomen kemain ngan korang,tetiba ntah pape,pastu korang meroyan!ish…naya je aii taw!Sebab YM yakin la Ym rekemen.
ESP Shaklee ni diperbuat daripada soya organik yang bebas daripada semua pencemaran-pencemaran dan bahan-bahan terlarang ye.Tak kira la suntikan hormone ke, apa ke,O-R-G-A-N-I-K.So,no worries.
Apa yang best sangat tentang ESP Shaklee ni untuk kulit?ESP Shaklee ni mengandungi asid amino yang membina otot manusia, darah,organ,kuku,kulit,rambut dan bermacam enzim yg penting utk tubuh badan kita.So, penggambilan ESP ni ialah KUNCI untuk mengekalkan kulit muda dan otot.So,ni adalah jawapan untuk mereka yang nakkan SUPLEMEN AWET MUDA tu!
Yang bestnye tentang ESP ni lagi ialah rasanya boleh dipelbagaikan.Ha!tudiaa…suka hati korang nak buat camne.Boleh buat ala-ala smoothies.Blend dengan stoberi,oren,anggur,beri,suka hati!macam kat gambar nieh..
Selain mencantikkan kulit,memudarkan jeragat,menggebukan kulit dan menyamakan tona kulit, ESP ni bagus juga untuk org yg on diet taw!Yang nak slim kan badan,yang tgk sibuk cari produk kuruskan badan tu kan,haaa…ESP ni 3 in 1- Cantik,slim dan sihat!Berbaloi kan?
Harga?ish-ish..tk mahal pun berbanding dengan khasiat yang ESP ni bagi…contact YM ok?Harga kita boleh discuss.Jangan malu-malu or takut-takut nak tanya.Tanya tak semestinya WAJIB beli taw!YM ok je.Nak tolong kawan-kawan cantik dan sihat sambil cari rezeki. ๐Ÿ˜‰
Berminat, contact YM ye.SMS/Whatsapp 011-2112 1422.Sesuatu yg istimewa menanti untuk pembaca blog YM nieh.Korang kan kesayangan YM, (^_^).Yelah…sapalah ai tanpa pembaca blog picisan ini.hehe.
Owh ye, sure korang nak tengok testimoni kan?alaaa…tahu.Hehe.Rakyat Malaysia mmg sgt in loveee ngan testimoni.hehe.OK.Layanzzz…
see?dah cantik,takyh pakai mekap tebal or contact lens dah taw!terus je yakin diri!*wink*
Nak Testimoni berbentuk Video?? Ha,meh view video nieh…sure korang lagi teruja!KLik utk tonton

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Ok…tu jelah testimoni yang larat YM tempek kat sini.Ada banyakkk lagi sebenarnya taw.Tapi ni antara yang top yang paling YM suka.See?Takyah pun tunggu jadi retis,baru boleh jadi lawa..hihihi.Kita pun bole jadi lawa taw!Yang penting,kita usaha.Takyah pun spend duit beribu-ribu kalau nak cantik dan sihat.Apa yang penting,kita buat pilihan tepat.
Berminat nak beli, contact YM ye.SMS/Whatsapp 011-2112 1422.

Oklah,tu je sharing YM kali ni.Next time,bebel lagik!hehe.Till then,see uols next entry!muah!
What you do, the way you think, makes you beautiful.Stay Beautiful everyone!
 photo newsignature_zpsc5949da8.jpg