Tag Archive | Set Bersalin

Jom Sihat & Cantik!

                                Assalamualaikum
Dapatkan pelbagai vitamin Shaklee sekarang,ternyata Selamat, semulajadi & Berkesan, (^__^)

1. Set A – Kesihatan Optimum
2. Set B – Breastfeeding mommy
3. Set C – Confinement /Bersalin/Berpantang
4. Set C + Milk Booster – Bersalin & Menyusu
5. Set D – Skincare
6. Set E – Breastfeeding & Bones
7. Set F – Feminine / Set kewanitaan
8. Set G – Elergic/Resdung/Asma/Ekzema/Alahan
9. Set H – Immune Booster / Menaikkn Imuniti badan melawan penyakit
10. Set J1 – Ibu Hamil 1st Trimester
11. Set J2 – Ibu Hamil 2nd & 3rd Trimester
Set kesihatan kanak2, kencing manis,darah tinggi & dll

PM inbox /sms/whatsapp 011-2112 1422 (Pn Ayu) untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

                        Pengedar Sah Shaklee Anda
                              Siti Ayu Zuati Jafri
                              Shaklee Id 889833
                    sms/whatsapp 011-2112 1422
 

Suplemen Shaklee untuk wanita hamil & selepas bersalin

Assalamualaikum
Ini adalah rangkaian vitamin yang diperlukan oleh wanita hamil dan wanita selepas bersalin.

Semua suplemen ini diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan
yang tidak dicemari oleh racun perosak mahupun disuntik dengan hormon, yang mana semua tu sangat2 merbahaya utk kita mahupun janin yang dikandung.

Vitamin-vitamin Shaklee ini juga melalui ujian kualiti lebih 50, 000kali setiap
tahun.Ini adalah komitmen Shaklee untuk menghasilkn vitamin/suplemen
yang terbaik untuk tubuh badan manusia.

Dek kerana komitmen inilah menjadikan Shaklee tetap teguh berdiri di
pasaran antarabangsa lebih daripada 50 tahun tanpa ada sebarang kes-kes
yang membahayakan manusia. 50 tahun taww!:)

So, Ibu2 semua…jangan takut & jangan risau…vitamin2 ini bukan vitamin sintetik dan sangat selamat utk kalian.

Apa bezanya beli dengan saya???—-> anda akan mendapat konsultasi
berterusan dengan saya, anytime.Makan suplemen ni bukan main telan jeee
semuanya skligus.Ada cara-caranya yang tertentu dan semuanya ni hanyalah
Eksklusif utk pelanggan saya sahaja ye…:) Ada byk keistimewaan lain
lagi apabila anda menjadi customer saya…pe dia??? 

jum, 
PM or
sms/whatsapp —> 011-2112 1422 (Pn Ayu)
Your Shaklee Independant Distributor
(Seluruh Malaysia)
 

SET BERPANTANG / BERSALIN SHAKLEE

Assalamualaikum
Nampaknya, ramai ibu2 yang bakal bersalin bertandang ke teratak YM nieh (cewah!teratak la sgt..huhu).

Sure, ramai yang tercari-cari, set bersalin atau set berpantang mana yang berkenan di hati,kan?Bagi YM personally, Set vitamin semasa pantang Shaklee ni terbaik!Bukan sebab YM jual, tapi disebabkan khasiat yang terkandung dalam tu dan yang paling baik ia selamat utk bayi anda-tu yang Utama, kan?

Yelah, kita ni nak sihatkan badan, kuatkan badan, kasi mantap dalaman tu elok2 semula, tapi dalam masa yang sama, bayi kita pun perlu kita ambik kira kan, terutamanya kalau kita menyusukan bayi kita. 

So, YM rasa Ym nak kupas la satu persatu tentang Set Bersalin Basic Shaklee ni.Owh ye, sebelum tu nak gitau, set bersalin ni sesuai utk ibu2 yang bersalin Normal mahupun Czer yer…dun worry.
Lagi satu, soalan paling glamer diajukan pada YM, perlu makan Jamu lagi tak kalau ambik set ni?Personally, jawapan YM>Tak perlu, coz Set ni dah lengkap gitewww (tapi, kalau nak ambik juga, takde masalah, boleh…(^__^).Ye, dah complete, Tak caya??jum baca…
Apa yang best sangat tentang SET BERSALIN SHAKLEE ni??okeh-okeh…jum2, learn and explore yaaa?cewahh..:)

1. VITA LEA WITH IRON FORMULA

 
  – Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.

– Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil
makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg
hilang.

– Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.

– Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.

– Kalau nk susukan bayi anda,pengambilan zat besi adalah sgat penting.

2. B COMPLEX

 
– Membantu menstabilkan hormon badan Ibu.

   – Anti Stress kerana stress sangat tidak bagus utk ibu-ibu.Ia blh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi.

– Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.

– Menukarkan makanan kpd tenaga

3. ZINC COMPLEX

 
  -Ibu2 yg tak lalu nak makan ikan Haruan atau pati ikan haruan, zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.

  – Galian yg sangat penting dlm membantu proses pemulihan.

– Membantu proses baik luka dalam badan Ibu terutama luka dalaman (rahim).

– Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.

– Mengurangkan masalah rambut gugur.

– Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.ALFALFA COMPLEX


– Milk booster -Membantu menggalakkan produksi susu badan Ibu

– Bertindak sama seperti kacip Fatimah, mengetatkan dalaman Ibu Hamil.

  – Membantu memulihkan sembelit
– Memberikan 

– Mengecutkn urat ibu bersalin

5. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk
kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal
paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.
Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini
dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee
ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO
soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu
yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya
sangat tinggi.

Okeh…kalau cakap2 je, macam tak lengkap je kalau tak bagi Testimoni kan?Org Kita kan suka testimoni…hehehe.Okay…jum kita tgk, apa kata Ibu2 yang dah pernah menggunakan set Hamil Basic Shaklee nie…
 
Haaa…seee…?:) Terbaek kan??:)
So kalau berminat, sila la buat tempahan ngan YM yer..Contact je YM >>
 sms/whatsapp 011-2112 1422 

Berpantang : Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum
Jum, kita berkenalan dengan Set Ibu dalam pantang ni…
Set ini ada 4 jenis yer….
1.  B-Complex
Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan.Stress sangattt bahaya utk Ibu lepas bersalinkan?Insyaallah, ia mampu membantu ibu-ibu menjadi org yang sentiasa tenang & gembira!(^_^)
2. Vitamin C
Membantu untuk menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin.Sebagai bonus untuk Ibu-ibu, kulit kalian akan kelihatan glowing gitu!
3. Vita-Lea (Multivitamin + Iron)
 Ketika wanita  bersalin wanita akan kehilangan jumlah darah yang agak banyak, so iron sangat diperlukan. Ia juga mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan, yelah pilihan makanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan wanita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.
4. Zinc Complex
Zinc mampu membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi mereka yang bersalin melalui pembedahan, Zinc adalah antara vitamin yang sangat penting.Selain itu ia juga mampu mengurangkan masalah keguguran rambut dan mencantikkan kuku Mommies jugak taw!
So, macam biasa, jum kita usha-usha Testimoni Ibu yang sudah pun merasai kebagusan Produk Shaklee ni.
Credit
Satu yang buat YM suka dengan set bersalin Shaklee ni, set ni boleh dimakan terus sejurus selepas bersalin. Sangat berbeza dengan jamu-jamu segala kan. YM still ingat lagi dulu, YM takleh makan jamu dlm masa 2 minggu coz YM menyusukan Yayan.Risau Yayan kene jaundice coz jamu kan panas. So, YM hold dulu jamu tu.
Sudahnya, sampai habis pantang pun jamu tu tak habis-habis kooooo!risau punya pasal.Yelah, nak susukan baby ni pemakanan kene jaga, bukan boleh maen bedal jek.Rugi pulak rasanya!Dah le mahal!RM370+ tuh!Haishhh.Klu diingat2, sakit hati pulak.Huhu.
Berbeza dengan Shaklee. Memang jauh LEBIH BAGUS dan MURAH!.Sebagai bonus, set ni boleh digunakan lebih 40 hari taw!Boleh dijadikan sebagai Set Breastfeed pulak lepas tu.My fren kata, susu memang sangat meriah, siap boleh buat stok utk bekalan Baby.Ohsem kan???Bukan sahaja Ibu sihat, malah anak pun sihat, insyaallah!memang tak rugi spend lebih sikit.
Berminat nak try??
Anda boleh menghubungi YM melalui:

Sms/whatsapp: 013-2905020 ( YM )