Posts Tagged ‘Kuruskan badan’

Laaarrr,patut laaa!

10406574_893776433971213_8790528082013740850_n

Assalamualaikum

Hi Everyone!Alhamdulillah kita dah masuk Ramadhan Ke-9 hari ni kan,subhanallah!cepat sangat masa berlalu.Semalam YM berbuka ngan nasi Briyani ayam goreng,oppss!bukan masak sendiri ok?YM beli kat kedai makcik best kat simpang jalan.Ngeee.Cakap ngan YD yang YM penat nak masak ari ni,so pe kata kita beli jek,lagipun tekak ni teringin nak makan masakan org lain,asyik telan masakan sendiri jek kan?cisss!alasan kan!
Dah beli Nasi Briyani sedap tu,tetiba mata YM terjeling ngan “cheese leleh” yg makcik tu dok jual sebelah ngan nasi briyani tu…alahai…sodapnyee!Mata ni ha rasa mcm best sungguh manis-manis tgh puasa-puasa ni,hehe.So,YM rembat la 2 bekas.Hish!lain macam je bunyi rembat tu.Lepas berbuka puasa ngan nasi briyani,Dak Yayan ni terus je nak makan cheese leleh tuh ha…best cheese leleh ni sbb bahagian bawah selepas cheese tu serbuk biskut oreo rasanya,bukan kek.Memang kena la ngan selera.
Dak yayan habiskan sorang2 1 bekas kecik tu.Owh ye,sebekas kecik tu regenya RM5,huhu.Makcik tu kata,cheese memang mahal.Baiklah makcik,ku akur sajaaa.Aisehman,mcm tak ikhlas je bunyinya kan.Hehe.Takpelah,seb baik sedap.
Then,lepas solat terawih,Dak yayan dah tido,YM pun start la online.Update apa yang patut.Yelah,working at home mommy mcm YM ni,keje ikut masa sendiri,hehe.Then,bancuh la Cinch Energy Tea Mix kegemaran YM n bawak sebekas cheese leleh pi depan PC.Sambil keje,boleh la makan skli kan dessert sodap itew.Semangat seyh nak makan cheese tu…hehe
Mulakan dengan minum teh sedap tu seteguk dua dulu…then,lps beberapa minit baru start makan cheese leleh tu.Tiba-tiba,dah makan 2 suap,tekak YM macam menolak kesedapan cheese leleh tu!aiyarkkk!apa sudah jadi???paksa nak makan sesudu lagi,takleh.YM rasa mual lak tetiba!bukan…bukan pasal tu la…korang ni kan..hehe
Then,YM tgk Cinch Energy Tea Mix Shaklee yang YM dah minum hampir separuh gelas tuh!Hurmmmmm…larrr…patut laaaaa!
Nak tahu sebab apa?? Energy Tea Mix Shaklee ni menyekat rasa nak makan benda-benda manis (sugar craving) dan juga mencairkan lemak dan menaikkn metabolisme badan kita.Memang Teh ni feveret YM sebab YM rasa lepas minum je badan jadi ringan dan berpeluh-peluh.
Tiba2 YM rasa,syukurrrr.Takdelah YM membedal sebekas camtu.Hihihi.Simpan utk Dak Yayan nak makan time sahur nanti.Mamat tu sure mencarik lagi.Dia suka sangat.
YM share pengalaman ni sebab YM excited sangat.Selama ni YM mmg tahu,teh ni akan sekat rasa keinginan utk makan,tapi tak terasa sangat sebab YM selalunya minum teh tu je semata-mata tanpa gabungkan dengan makanan sekali.So,this time mmg pengalaman pertama YM.Mmg tak sangka secepat tuh!
Owh ye,kawan-kawan yang rasa nak dapatkan cinch energy tea mix shaklee ni utk bantu kurus atau yang tengah mencari-cari makanan bantu kurus, boleh la contact YM ye.Inshaallah YM akan bantu apa yang patut.Jgn malu jgn segan,contact je YM.YM bagi special treatment punya. (^_^)YM akan orderkan produk ni utk korang dan poskan terus pada korang.

Tapi,kalau ada sapa-sapa yang ada credit card/debit card,nak order sendiri,boleh je… Korang just klik je ni —-> Shaklee Online Shop YM
Jgn risau,order melalui sistem ni 100% selamat.Ditanggung selamat oleh Shaklee Malaysia gitu.Segala data-data korang akan tidak akan didedahkan pada mana-mana pihak.Ni merupakan teknologi terkini dan terhebat Shaklee Malaysia.(^_-)
Anything,kalau nak tanya apa2 ttg shaklee or kemusykilan pasal order online ni,contact la YM nooo.
Jaga diri,lovelies!

Kuruskan badan dgn sihat!

1620504_821370501222983_1435976120_n

Assalamualaikum

Seronok YM taw, everytime dapat perkhabaran gembira daripada pengguna-pengguna shaklee.Ada yang berjaya menimang cahaya mata, setelah melalui penantian sekian lama.Ada yang gitau kulit dulunya nmpk kusam berjerawat dah jadi licin dan glowing.Ada yang gitau dulu berat sekian dah turun sekian.Alhamdulillah…YM tumpang gembira.
Yelah,bab cantik-cantik dan slim-slim ni ofkos la ramai yg suka kan.Sure ramai yang suka noo topik kuruskan badan,kuruskan muka,kuruskan peha, kuruskan lengan,lahai semua laaa!hehe
Ok,hari ni nak share kegembiraan sorang adik manis ni.Testimoni panas-panas lagi.Alhamdulillah, Shaklee membantu dia untuk lebih sihat dan dptkan berat yang dia idamkan…ofkos dgn izin Allah.. :)
Testimonial Pengguna Set slimming shaklee

Lets the photo speaks… 


Before: 66-68 kg 

After: 58 kg

“Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 – 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer. Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten” – Adeq Syamar

Happy sangat dia kan?alhamdulillah….sapa tak happy kalau dapat apa yang diorang nak kan?Mula-mula intention just nak sihatkan badan, tiba-tiba dapat turunkan berat ke tahap yang lebih baik,ofkos la Mak suka!hehehe..
Oklah…pada uols yang berminat nak beli,contact je YM k?YM kasi harga terbaik dari ladang punya!hehe.Special utk korang.Fast Response —>Sms/whatsapp 011-2112 1422.Inshaallah setiap pembelian akan disertakan dengan Konsultasi berpanjangan secara percuma khas untuk pelanggan-pelanggan YM.

xoxo,

Ayu Yayansmum a.k.a YM

1 2 3