Posts Tagged ‘jerawat’

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

adira-1

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
adira-1

(more…)

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

adira-1

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
So…maksudnya….kita semua ni Cantik taw!Don’t ever deny it.Cuma kita kena rajin la kan untuk pastikan kecantikan dan kesihatan kita luar dan dalam, dari hujung kaki sampai la hujung rambut gitu.Cuba tengok artis-artis tu kan,ingat senang ke diorang nak dapat kulit yang flawless gitu??owh…owh..owh…makan banyak duit tu dan tenaga tu taw.Diorang kena berhati-hati dengan kulit diorang, yelah..tu la antara sumber rezeki diorang kan?Korang kan suka tengok yang cantek-cantek khen??yang tak cantik,korang tak minat kan?*sampai ati!*
Rahsia kulit putih Adira dan rahsia kulit putih Emma Maembong memang selalu menjadi tanda tanya kita kan?Well,jawapan standard jugak la yang korang akan dpt kalau korang tanya diorang pun – “konsisten dengan Rutin cuci muka,toning dan melembab,Masker seminggu sekali,amalkan pemakanan sihat, minum air masak sekuang-kurangnya 8 gelas sehari “Haaa…tu jawapan biasa kita dapat dari artis kan?hehe…jawapan cliche katanya.
Bunyi mcm Senang je kan?Tapi nak Konsisten buat tu yang jadi masalah besar utk kita tu kan?Tapi, yelah…kalau nak cantik,kena la rajin dan disiplin,tak gitu?Walaupun kita bukan artis,tapi kita pun mampu dapat kulit secantik diorang kalau kita rajin.
Ok,jum..YM share rahsia penjagaan kulit cantik,gebu,halus mulus nieh :
1.Mencuci.Menyegar.Melembab
YM pun,just follow basic tu je.YM pastikan rutin harian tu YM tak lupa buat -Cuci, toner dan pelembab.Kalau rasa kulit akan terdedah dengan cahaya matahari,YM akan guna suncreen lotion, wajib!Kena protect taw kulit kita daripada sinaran UV yang merbahaya tu.Tu yg kadang-kadang tu kulit berjeragat,tona tak sekata,macam-macam lagi la.Tu kesan daripada sinaran UV la tu.
Then, seminggu sekali tu YM tempek la Masker kat muka.Kasik special treatment sikit kat muka.Barulah muka atau kulit kita tak mengamuk dengan menghamburkan segala benjol-benjol sana sini,huhu.
Minum air masak pun kena lebih kerap taw.YM akan pastikan dlm sehari tu,paling sikit YM teguk air 3liters.Bukanlah sekali togok 3 liters tu,haha!pecah paip kang!minum sikit2,tapi lebih kerap.Kejap-kejap capai air masak.Dah jadi BFF dengan air masak tu ha.hehe.
2.Suplemen untuk kulit /Makanan Kulit
Lagi satu,YM pastikan YM ambik suplemen/makanan khas untuk kulit.Bukan jaga kulit dari luar je taw,tu yg silapnya kita.Kita punyalah dok tenyeh2 kat muka tiap2 hari, tapi takde perubahan gak!gituu jugak kan?Sebabnya, kita tak balancekan rawatan luaran dan dalaman.Kita sepatutnya jaga yang dalam dulu dan dlm masa yang sama jaga luaran juga.Artis tu semua makan mcm2 suplemen taw nak menten kulit cantik gitu!
Boleh je makan makanan berkhasiat yang direct nutrition kan,contohnya buahan dan sayuran,tapi masalahnya,hakikat yang harus kita telan sekarang ialah kita hidup dalam dunia yang penuh dengan pencemaran,huhu.Sekarang ni apa yang kita makan,nampak je berkhasiat tapi penuh dengan pencemaran dek racun perosak la, suntikan hormon la.Hish!buah-buahan pun diorang nak suntik ngan suntikan hormon supaya besar cepat!tak nyaboo-nyaboo nak tggu besar punya pasal!ingat nak kejar untung jek!So,kita tak dapat khasiat yang sepenuhnya ataupun takde langsung!ayooo….so,untuk top up nutrisi tu,suplemen la jawabnya.

 

Salah satu suplemen atau makanan utntuk kulit yang paling BEST bagi YM yang YM boleh rekomen kat uols semua ialah ESP Shaklee.Bukan semata-mata sebab YM jual, no-no-no.It because of how amazing this product!YM pun takut gak, rekomen kemain ngan korang,tetiba ntah pape,pastu korang meroyan!ish…naya je aii taw!Sebab YM yakin la Ym rekemen.
ESP Shaklee ni diperbuat daripada soya organik yang bebas daripada semua pencemaran-pencemaran dan bahan-bahan terlarang ye.Tak kira la suntikan hormone ke, apa ke,O-R-G-A-N-I-K.So,no worries.
Apa yang best sangat tentang ESP Shaklee ni untuk kulit?ESP Shaklee ni mengandungi asid amino yang membina otot manusia, darah,organ,kuku,kulit,rambut dan bermacam enzim yg penting utk tubuh badan kita.So, penggambilan ESP ni ialah KUNCI untuk mengekalkan kulit muda dan otot.So,ni adalah jawapan untuk mereka yang nakkan SUPLEMEN AWET MUDA tu!
Yang bestnye tentang ESP ni lagi ialah rasanya boleh dipelbagaikan.Ha!tudiaa…suka hati korang nak buat camne.Boleh buat ala-ala smoothies.Blend dengan stoberi,oren,anggur,beri,suka hati!macam kat gambar nieh..
Selain mencantikkan kulit,memudarkan jeragat,menggebukan kulit dan menyamakan tona kulit, ESP ni bagus juga untuk org yg on diet taw!Yang nak slim kan badan,yang tgk sibuk cari produk kuruskan badan tu kan,haaa…ESP ni 3 in 1- Cantik,slim dan sihat!Berbaloi kan?
Harga?ish-ish..tk mahal pun berbanding dengan khasiat yang ESP ni bagi…contact YM ok?Harga kita boleh discuss.Jangan malu-malu or takut-takut nak tanya.Tanya tak semestinya WAJIB beli taw!YM ok je.Nak tolong kawan-kawan cantik dan sihat sambil cari rezeki. 😉
Berminat, contact YM ye.SMS/Whatsapp 011-2112 1422.Sesuatu yg istimewa menanti untuk pembaca blog YM nieh.Korang kan kesayangan YM, (^_^).Yelah…sapalah ai tanpa pembaca blog picisan ini.hehe.
Owh ye, sure korang nak tengok testimoni kan?alaaa…tahu.Hehe.Rakyat Malaysia mmg sgt in loveee ngan testimoni.hehe.OK.Layanzzz…
see?dah cantik,takyh pakai mekap tebal or contact lens dah taw!terus je yakin diri!*wink*
Nak Testimoni berbentuk Video?? Ha,meh view video nieh…sure korang lagi teruja!KLik utk tonton

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Ok…tu jelah testimoni yang larat YM tempek kat sini.Ada banyakkk lagi sebenarnya taw.Tapi ni antara yang top yang paling YM suka.See?Takyah pun tunggu jadi retis,baru boleh jadi lawa..hihihi.Kita pun bole jadi lawa taw!Yang penting,kita usaha.Takyah pun spend duit beribu-ribu kalau nak cantik dan sihat.Apa yang penting,kita buat pilihan tepat.
Berminat nak beli, contact YM ye.SMS/Whatsapp 011-2112 1422.

Oklah,tu je sharing YM kali ni.Next time,bebel lagik!hehe.Till then,see uols next entry!muah!
What you do, the way you think, makes you beautiful.Stay Beautiful everyone!
 photo newsignature_zpsc5949da8.jpg