Jaga Hati

16

Bismillah…

Jaga Hati.

Yes,hati.Bila hati dah sakit alamatnya satu badan akan sakit.Kekyu cakap pasal hati fizikal ye.Bukan sakit hati dengan orang ke hape nieh taw!Tapi, yelah lebih kurang jugak la kan kalau sakit ati dengan orang memang hangin satu badan jugak dibuatnya,ye dak?

Kenapa pentingnya untuk jaga hati???

Kalau korang nak taw, hati ni organ paling berat dan paling besar kat dalam badan kita taw?Hati kita ni akan menerima lebih kurang 30% daripada peredaran darah untuk setiap minit taw supaya hati kita tu akan mampu untuk menjalankan proses menyingkirkan toksin dari badan kita dan juga membekalkan nutrisi pada badan kita.

So, nampak tak pentingnya jaga hati tu???bayangkan la kalau hati kita tak ok, camne la badan kita nak tapis toksin-toksin tu semua???tak pasal jek Toksin-toksin tu semua akan menyerap dalam badan kita,euwwwww!!!bahaya tau dak??Bila toksin menimbun dalam bdn kita so banyak la penyakit yang bakal kita dapat disebabkan “filter” kita dah rosak tu…huhu…sadis kan??

16Lagi satu,nutrisi yang kita dapat dari pemakanan harian kita untuk badan kita pun susah nak distribute dalam badan kita sebab hati ni la yang berfungsi untuk buat semua tu tawww.So kalau nutrisi tak dapat disalurkan dalam badan kita so camne la badan kita nak berfungsi dengan lebih baik dan optimum kan?Ofkos la kita akan jadi lesu,tak bermaya, tak bertenaga….lembikk all the times.Owh my!takmo-kan???

Punca hati kita rosak/sakit?

  1. Tidur lewat dan bangun lewat adalah penyebab utama. Owh my!tak sangka kan?Hal tidur pun boleh rosakkan organ hati kita haaaa…
  2. Tidak membuang air kecil di waktu pagi.
  3. Makan terlalu banyak.
  4. Tidak bersarapan.
  5. Terlalu banyak makan ubat-ubatan.
  6. Terlalu banyak makan makanan yang mengandungi perasa tiruan, perasa tambahan,pewarna dan pemanis tambahan.

Ok..sekarang dah tahu kan apa penyebab pada kerosakan hati?So,sama-samalah kita jaga hati kita ye.Elakkanlah perkara-perkara kat atas tu.Rajin-rajin jugalah kita bersenam dan mengamalkan pemakanan dan gaya hidup sihat ye.Ni Kekyu berpesan-pesan pada diri sendiri gak ni.

Vitamin untuk penyakit hati?suplemen untuk hati?suplemen untuk sirosis hati?suplemen untuk hati berlemak?ubat penyakit hati berlemak?vitamin hati yang bagus?vitamin penyakit hati berlemak??

Ha ni antara soalan-soalan yang kekyu selalu dapat pasal penyakit yang berkaitan dengan hati ni.Ramai di kalangan kawan-kawan di luar sana yang mengalami masalah hati dan tak tahu apa vitamin yang boleh diorang ambik untuk masalah hati kan?Yelah, bila hati kita dah start sakit kita perlu sangat berhati-hati dengan apa jua yang  masuk dalam badan kita taw?

Kenapa shaklee????

Kekyu sangat recommend Shaklee coz vitamin2 shaklee ni bebas bahan toksik/kimia.Semua vitamin shaklee diperbuat drpd bahan semulajadi dan vitamin shaklee BUKAN vitamin sintetik.Shaklee menjalankan kajian setiap tahun untuk menguji tahap kualiti dan keselamatan setiap vitamin yang shaklee keluarkan.

Ini adalah vitamin yang kekyu akan cadangkan untuk mereka yang mengalami masalah hati.Ketiga-tiga vitamin ni ada fungsi tersendiri untuk bantu menyihatkan hati sekaligus badan keseluruhannya.

Inshaallah.

14573040_1466225243392993_7599014855380979227_n1. DTX Complex – sangat terkenal dengan jolokan “tonik hati” yang mengandungi beberapa bahan yang dirumus khas untuk membantu menyihatkan hati.Ada macam2 kat dalam tu, semuanya untuk meransang pemulihan hati.

wpid-slide69

2. Vivix – membantu memulihkan DNA dan juga sel-sel dalam badan termasuklah hati.Kandungan Resveratrol di dalam vivix sangat membantu dalam proses penyembuhan organ hati.Ia melindungi hati daripada toksin / bahan kimia dan juga meningkatkan metabolisme glukosa & lipid profile dan juga menurunkan liver fibrosis & steatosis.

bahan-kandungan-dalam-vivix-shaklee

3. Nutriferon – Membantu menaikkn imuniti badan pesakit hati coz pesakit hati ni sangat mudah jatuh sakit especially demam.Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalakkan lebih banyak penghasilan Interferon semujadi dalam badan kita.Interferon ni lebih kurang macam “penggera” sistem imun badan kita.So bila ada serangan virus/bakteria je,sistem imun kita sentiasa alert.

nutri-source

 

So, ini adalah 3 vitamin yang sangat penting untuk pesakit hati yang mahu untuk meningkatkan tahap kesihatan hati dan juga keseluruhan badan,inshaallah.Kita usaha kan?selebihnya kita serahkan pada yang esa.

Kalau berminat untuk beli Healthy Liver Set ni,boleh contact Kekyu ye. WHATSAPP 011-2112 1422.

Inshaallah setiap pembelian akan mendapat konsultasi percuma dan berpanjangan daripada Kekyu.Kekyu akan bagi tips-tips penjagaan kesihatan hati sekali tawww….kiranya tu Extra bonus la sebab beli ngan Kekyu kannnn?hehee.

Luv ur Liver,Luv urself,Luv ur loved ones.

Luv,

Kekyu, Shaklee Distributor Malaysia.

RAHSIA KULIT FLAWLESS

img_7898

Bismillah….

Byk kali kekyu pesan kannnn…nk dptkn kulit cantik…pelohless,berseri-seri,glowing toink-toink tu kenalah jaga dalaman juga taww, bukan takat sapu-sapu cream mahal kat muka je….tak cukup tu….memang tak cukup.

Kalau buat cmtu…lebih kurang mcm tukar air akuarium untuk ikan2 kita, tapi tak cuci filter…nampak bersih dr luar,tapi dalaman tak elok,tup2 habis ikan2 tu mati…hihihi…

Amboii analogi ko kan kekyu…tak menahan betoiiii!!!hahahahha

Tengok gambar kat bawah…tengok…😂

img_7898

See?????ni la kesan bila kita belai kulit dari dalaman juga tawwww!!!berikan nutrisi terbaik untuk badan kita…baru la terpancar berseri-seri dr luaran….

Tantekkkk kannn???hehe.

Nak tantek camni…??meh kita borak2 pasal set nieh….alah,jgn takut…kekyu tak makan org,makan nasik jek…beli tak beli belakang kira cheq!yg penting bila dh tau tu..tp xde bajet lg buat masa ni,boleh plan dah…boleh plan saving kannn….😇😇

WHatsapp Kekyu 011-2112 1422
WHatsapp Kekyu 011-2112 1422

Mengapa omega-3 mampu buat surirumah rasa bahagia

img_7909

Bismillah…..

uiksss…tajukkkk kemain kekyu kannn??hoverr!hehehe…Takdelah kan,nak bagi uols rasa excited gitew dengan info yang bakal kekyu citer nieh.Mahu tak excited,sapa yang tak suka rasa happy kannnn?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan…??Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi lain especially utk mak-mak yg superbizi nih.

img_7909

Antaranya,meh sini kekyu nak bagitau kat angpa…

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!Boleh meransang hormon gembira tawww!^_^

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex Shaklee.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru….sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman…. Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega shaklee,so Pastikan uols borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husband (biorla klu dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa… Penyakit nyanyuk pun sering dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau.

Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

Kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan…Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je perlukan Omega taw…. Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan 😊

Kalau uols nak tawww, fakta di atas back up by studies ye, bukan kekyu cakap2 kosong atau assumption je taw….Oklah,kalau uols nak order,rojer je kekyu tawww… :)

Luv, Kekyu.

fb_omegaguard-nutrition_new

 

1 2 3 4 5 6 316