Jaga lisan

Bismillah…

Jaga Lisan.

cd194f80d4642541754f3c83e9eab430

Pernah tak rasa yang diri kita ni bersalah pada seseorang then kita pun kumpul segala kekuatan nak minta MAAF atas kesalahan kita tu.Tapi,tiba-tiba,tak semena-mena,someone tu mengeluarkan KATA-KATA yang sangat-sangat menyentuh dan meruntun hati kita sampai tahap kita tak boleh dah nak proceed dengan apa yang kita nak buat at the first place tu?

Well, thats what we call the POWER of words yang diucapkan oleh seseorang yang mungkin bermakna dalam hidup kita kan?Kata-kata ni mampu mengubah banyak benda samada dari segi positif mahupun negatif.Kata-kata mampu mengubah pendirian seseorg,mampu mengubah personaliti seseorang dan juga mampu mengubah hala tuju seseorang.0iq_red_hair_and_runningLebih malang lagi kalau kata-kata tu menyentuh isu paling sensitif buat seseorang tu kan?menyentuh harga diri dan maruah seseorang.Sesuatu yang akan membuat sesuatu perkara yang mulanya nampak jalan penyelesaian menjadi lebih rumit dan sukar untuk diselesaikan.Mempu membuatkan sesuatu yang kecil menjadi besar,yang simple menjadi lebih rumit.

b30d138ebe270455e51d02880c209ae1Di satu sudut yang lain yang lebih positif,kata-kata juga mampu menjadi penawar pd kelukaan. Kebijaksanaan seseorang memilih kata-kata yang menyenangkan hati orang lain mampu untuk menyelesaikan sesuatu yang pada mulanya kelihatan kusut yang seakan tidak nampak jalan keluarnya.

Tapi apapun, semua itu atas pilihan masing-masing kan?

Luv, Kekyu.

SUPLEMEN PENAMBAH BERAT BADAN

kurus-1

Bismillah.

Ramai yang nak slim down kan badan,tapi tak kurang juga ramai yang nak MENAIKKAN BERAT BADAN sebab badan tampak kurus sangat.Yelah kan,ofkos semua orang nak nampak balance kan?taknak gemuk sangat,taknak kuyusss sangat kan?Faham sgt tu…memang ramai sangat yang google keywords ni kekyu tgk—> vitamin tambah berat badan,vitamin tambah selera makan dewasa,suplemen penambah berat badan,ubat gemuk,ubat gemuk yang paling berkesan,ubat gemukkan badan,ubat naikkan berat badan,ubat naikkan badan,dan macam-macam lagi la.

Masing-masing nak cari vitamin untuk tambah berat badan yang terbaik kan?But before that,meh kekyu share beberapa tips untuk kalian ye.

kurus-1

TIPS MENAIKKAN BERAT BADAN :

1. Jangan minum air sebelum makan coz nanti perut rasa kenyang,so tak banyak kalori yang uols boleh telan.

2. Makan lebih kerap.

3. Minum susu.

4. Ambik minuman PENAMBAH BERAT BADAN. Kekyu ofkos la suggest nih…tadaaa!Mealshake shaklee yang sangat glamer dengan kemampuannya menaikkan selera makan dan menambah berat badan tawww…

meal-shake-shaklee

UNTUK ORDER : WHATSAPP 011-2112 1422

 

testi-weight-gain-3

TESTIMONI BERAT BADAN NAIK

See?happy sangat kakak tu berat badan dia naik.Alhamdulillah,dia serasi dengan mealshake kan?so why dont you try?Just whatsapp je kekyu ——> 011-2112 1422

Selain tu boleh tambah VITAMIN untuk TAMBAH berat badan yang ni….kiranya ambik 1 set complete terus untuk kesan OPTIMUM macam kat bawah ni —->

tambah-berat-badan-shaklee

SET TAMBAH BERAT BADAN.

set-meningkatkan-berat-badan

TESTIMONI BERAT BADAN NAIK DENGAN SHAKLEE

5. Memasukkan cream dalam kopi/teh anda.Alaaa, cream macam coffeemate tu kan?haaa yang tu…

6. Ketika makan, makan sumber protein terlebih dahulu kemudian baru makan sayur.Kena makan ikan/ayam/daging dulu,baru makan sayur yang last skli k?

7. Dapatkan tidur yang cukup dan berkualiti.Tidur yang berkualiti akan membantu dalam proses tumbesaran otot.

Ok..tudia 7 tips yang kekyu boleh share kali ni.Hopefully boleh bantu kawan-kawan naikkan berat bdn ye, inshaallah.

Luv,

Kekyu–>Shaklee Distributor Malaysia (Whatsapp 011-2112 1422)

KENCING MANIS MENGANCAM NYAWA!

55002446cc19519846ef825ffec44ae7abcd87a776f161

Bismillah…

Kencing manis atau diabetis memang tak asing dah sekarang ni kan?Dah jadi macam perkara biasa pulak dah kekyu tengok.Org dah tak heran sangat dah pasal penyakit nih bila kita sebut.Dah jadi macam kita sebut demam,selsema camtu dahh….ish2…

Padahal kencing manis ni bahaya tau dak?Silap-silap haribulan boleh berangkat ke alam baqa’. Haaa..korang gelak la,ingat kekyu memain ye.Ada sorang my fren ni kan,mak dia ada diabetis.Sekejap je taw,tetiba kaki dia luka dan tak sembuh-sembuh.Then doctor decide untuk potong kaki sebab infections.Tak lama lepas tu, mak dia masuk spital lagi sebab luka makin teruk walaupun dah potong kaki dan mak dia kena jangkitan kuman di paru-paru.Things happen so fast taw!Mak dia pergi utk selama-lamanya.Even myself pun terkejut taw…huhu. So, see how bad this disease sebenarnya kann?

55002446cc19519846ef825ffec44ae7abcd87a776f161

Bila kekyu try google je,sikit punya banyak la keywords ni —> penawar kencing manis , ubat kencing manis , ubat kencing manis paling berkesan , ubat kencing manis tradisional, suplemen kencing manis , suplemen untuk kencing manis , penawar kencing manis paling mujarab, dan macam2 lagi la. So, nampak tak?memang ramai sangat yang mencari penawar untuk melegakan penyakit kencing manis ni.

Apa yang Shaklee cadangkan untuk pesakit kencing manis?

Untuk kesan yang lebih optimum dan terbaik,Shaklee cadangkan ambik Vivix nih.Memang sangat membantu pesakit kencing manis untuk improve kesihatan diorang taw…Eh! bukan kekyu yang cakap ok?Diorang sendiri yang bagitauuu….tak caya tengok la semua testimoni nieh….

14671292_1465290713486446_5559790107133919641_n

TESTIMONI #1

14292244_1433412473340937_4025204481209548087_n

TESTIMONI #2

14690834_1465291063486411_2874725458208493412_n

TESTIMONI #3

14729291_1465290956819755_4326380381034273023_n

TESTIMONI #4

14359200_1433411803341004_4053214957888306294_nOk, cukup kot kan banyak tu testimoni.Kalau rasa macam tak cukup,meh la whatsapp kekyu nieh ha…kekyu bagi lagi lebih testimoni,hehhee.Alhamdulillah,dengan izin Allah pesakit diabetis yang mengamalkan vivix dapat kesan yang lebih baik kan?Bukanlah kekyu nak kata,vivix ni menyembuhkan 100% pesakit kencing manis,tapi sekurang-kurangnya they feel much better kan?

Manalah tahu,bila dah rasa happy dengan improvement tu diorang dah tak rasa stress dan cuba untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik dan juga pemakanan yang lebih sihat kan?So, why dont try kan…

Kita usaha,selebihnya kita serahkan pada Allah swt.Inshaallah.

Luv yourself, Luv your loved ones.

Yang prihatin dengan kesihatan semua,

Kekyu – Shaklee Lover & Distributor Malaysia – WHATSAPP 011-2112 1422

1 2 3 4 5 316