Archive of ‘Uncategorized’ category

Have to settle all things…hurry!!!!

Erm….nak menyambung balik coret-coret kat sini…hehe…
My Baby sekarang nie makin active…asyik kicking my tummy…macam tak sabar nak kluar jer…hehe…sabar yer baby…15th Dec nanti, baby leh kluar…mama pun dah tak sabar tgk anak mama nie…

Tadi kat office, banyak gak keje nak settle kan…al-maklumlah, nak cuti panjangggg ni kan? My boss pulak taknak ambik replacement …entahlah kedekut punya pasal ke apa kan?hahaha! Tapi, rasanya tak kot…coz dulu pun time mula-mula keje, dia kata dia tak perlukan Secretary…tapi HQ paksa gak accept position aku tu…finally, dia terima gak tapi dengan syarat my position tu akan bertukar title… :secretary cum Administrator Office”, hampeh tol…haha! Reason dia, dia boleh buat semua keje dia sendiri…tak perlu secretary nie…cesss!!!hehehe…so, aku pun pada mulanya concerntrate la ngan keje2 Admin (includes HR representative, coz Office aku takde org HR)….tapi dah lebih kurang setahun ni…amboi, pandai pulak Boss aku ni, mintak tlg tu ar…ni ar…hehe…dalam hati aku “aiii…kate leh buat sendiri…”hehehe, dalam ati jer ar,….
Tapi, Aeman tak kisah…hehe….aku ok jer…lagipun takdelah berat sgt keje aku sekarang compare dulu time aku join HR Group kat slh sebuah company Petronas….time tu memang busy giler, pantang aku cuti sehari-dua…sure ramai yang carik, hal tu la…ni la…tu tak termasuk call handphone lagi tu….aduss…pening kepala eden….hehhe…., so kesimpulannya….keje kat tmpt baru ni…ok ar….jaga Boss sorang, jaga staff 16 org….jaga Mall…certain areas jelah…kire ok ar…

Eh…panjang lebar lak aku ngomel pasal keje nie…hehe….aku harap2 dalam masa yang tggl ni, aku leh settle kan semua keje…so, Boss aku takdelah susah sgt nanti….huhu…and at the same time takdelah menyusahkan member2 aku yang lain kan….kesian gak kat diorang…hehe….

Counting the days… 15th Dec 2009…to be induced!

Berdebar-debar gak aku rasa bila Doctor advise aku bersalin lebih awal dari yang dijangka…supposed to be my EDD is 24th Dec nie, but kene admit lebih awal, which is 15th Dec….Doc kata, lebih selamat kalau Baby dilahirkan awal coz blood pressure aku makin tinggi….so, I’ve decided to go for it….for the sake of my baby…

Tapi, dalam masa yang sama, aku risau gak…coz berat baby sekarang doctor gitau cuma 2.3kg jer…kesian Baby….doctor tak komen apa2 pulak, just said…doctor dapat kecik sikit berat baby and hopefully akan dapat lebih 20% from berat skrg….at least…..

satu lagi, cerita2 yang kudengar pasal induce nie….kebanyakkan crita yang aku dapat, semua kata sakit yang amat….sakit yang macamana pun aku takleh gambarkan…tapi, mujur la…ibu dan ibu saudaraku pernah melalui proses nie dan diorang dengan tenang cakap…biasa jelah, macam sakit nak bersalin normal gak….jangan risau….aku harap2 camtu la….

Semoga aku dapat melalui pengalaman nie dengan jayanya kelak, demi anugerah Allah yang tidak ternilai ini…..insyaallah…

After 4 years waiting……

Selepas 4 tahun menanti, alhamdulillah aku dan suami dikurniakan pemberian yang terlalu bernilai ini….aku hampir2 putus asa….tetapi, pabila mengenangkan orang-orang sekelilingku yang juga mengalami nasib yang sama sepertiku malah ada yang menanti lebih lama dari ku….aku terasa masih ada sinar buatku….”sabarrrrr”…bisik hatiku….

Tidakku nafikan…cakap-cakap org membuatkanku terasa sebak…tapi, kupendam…dan apa yang mampu ku lakukan hanyalah tersenyum hambar….dalam hati hanya Tuhan saja yang tahu…..sehingga ada suatu waktu, aku terlepas kata….sebab terlalu geram…..”Kalau la saya ni Tuhan, dah lama saya ada anak, kak…” orang-orang tu seakan terkejut dengan kenyataan ku….then, sure diorang tahu aku memang terasa dengan diorang….

Tapi, betul kata orang….dihujung perjalanan kita pasti ada sinar yang menanti….berita gembira ini kuterima tepat pada hari ulangtahun perkahwinan kami….dan alhamdulillah, kini aku telah pun mengandung ‘precious baby’ nie….dan hanya menghitung hari untuk ku tatap wajahnya……

Terima kasih sayang….ini lah hadiah Anniversary ke-4 papa dan mama yang paling berharga dan bermakna….

1 302 303 304