Review Filem Tombiruo : Penunggu Rimba


Review Filem Tombiruo : Penunggu Rimba
———————————–
“Aku mendengar hutan memanggilnya pulang” – Tombiruomovie

IMG_6320

Since ramai kengkawan yang dok tanya kekyu best ke dak filem ni kan,so meh sini kekyu bg korang that excitement for u and ur family tgk citer ni kat Cinema yg berdekatan ye 😉😉

Ni personal opinion kekyu yek… maybe sound a bit “bias” sbb korang sure kata sure la kekyu puji lelebih sbb citer ni from kekyu punya tanah tumpah darahku,tempat jatuh lagikan dikenang kan😂tapi inshaallah I will try my very best tak being soooo memuji smpi nmpk mcm “bias”🤣

For me…cerita ni lbh krg mcm George of the Jungle version Melayu la… tapi ni lagi unik dan penuh dgn misteri…. which i love so much! #mystical, Especially part “Bobolian” tu ha… menjadik haa watak tu…suka tgk taww😂walaupun agak ngeri tgk rupa dia 😂

IMG_6321

Jalan cerita quite simple, tapi byk plot menarik.

since ni citer aksi kan…so dlm filem ni korang akan tgk byk #zulariffin fighting dengan #faridkamil,hehhee.. for me,menjadik la!

For parents kan…bila lagi nak kenalkn wira2 kita kat anak-anak kan… asyik captain america la, spiderman la,superman la…batman,iron man la kannn…

btw, nak bg korang excited lg kan…salah sorang pengarah filem ni, Seth Larney pernah terlibat dalam filem Hollywood taww — The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Star Wars: Revenge of the Sith, X-Men Origins: Wolverine, Superman Returns dan The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader tawwww!!! sooooo…. sebelum korang beranggapan, “alahhhhh ni sure citer melayu yang samaaaaa je mcm lain-lain tuuuu” better korang p tgk sendiri😉😉😉

This one is different,unique & full of mystical elements!

For me, best! part yg tak bape best tu for me part bahasa #kadazandusun tu. As for me boleh disebut dgn lebih baik & graceful 😅

Tak rugi korang spend sket, seriously😉

Selamat menonton,kengkawan!

– Kekyu, Sabahan. 😉

#tombiruomovie #tombiruomoviereview

(Visited 154 times, 1 visits today)

Leave a Reply