October 28th 2016 archive

KENCING MANIS MENGANCAM NYAWA!

55002446cc19519846ef825ffec44ae7abcd87a776f161

Bismillah…

Kencing manis atau diabetis memang tak asing dah sekarang ni kan?Dah jadi macam perkara biasa pulak dah kekyu tengok.Org dah tak heran sangat dah pasal penyakit nih bila kita sebut.Dah jadi macam kita sebut demam,selsema camtu dahh….ish2…

Padahal kencing manis ni bahaya tau dak?Silap-silap haribulan boleh berangkat ke alam baqa’. Haaa..korang gelak la,ingat kekyu memain ye.Ada sorang my fren ni kan,mak dia ada diabetis.Sekejap je taw,tetiba kaki dia luka dan tak sembuh-sembuh.Then doctor decide untuk potong kaki sebab infections.Tak lama lepas tu, mak dia masuk spital lagi sebab luka makin teruk walaupun dah potong kaki dan mak dia kena jangkitan kuman di paru-paru.Things happen so fast taw!Mak dia pergi utk selama-lamanya.Even myself pun terkejut taw…huhu. So, see how bad this disease sebenarnya kann?

55002446cc19519846ef825ffec44ae7abcd87a776f161

Bila kekyu try google je,sikit punya banyak la keywords ni —> penawar kencing manis , ubat kencing manis , ubat kencing manis paling berkesan , ubat kencing manis tradisional, suplemen kencing manis , suplemen untuk kencing manis , penawar kencing manis paling mujarab, dan macam2 lagi la. So, nampak tak?memang ramai sangat yang mencari penawar untuk melegakan penyakit kencing manis ni.

Apa yang Shaklee cadangkan untuk pesakit kencing manis?

Untuk kesan yang lebih optimum dan terbaik,Shaklee cadangkan ambik Vivix nih.Memang sangat membantu pesakit kencing manis untuk improve kesihatan diorang taw…Eh! bukan kekyu yang cakap ok?Diorang sendiri yang bagitauuu….tak caya tengok la semua testimoni nieh….

14671292_1465290713486446_5559790107133919641_n

TESTIMONI #1

14292244_1433412473340937_4025204481209548087_n

TESTIMONI #2

14690834_1465291063486411_2874725458208493412_n

TESTIMONI #3

14729291_1465290956819755_4326380381034273023_n

TESTIMONI #4

14359200_1433411803341004_4053214957888306294_nOk, cukup kot kan banyak tu testimoni.Kalau rasa macam tak cukup,meh la whatsapp kekyu nieh ha…kekyu bagi lagi lebih testimoni,hehhee.Alhamdulillah,dengan izin Allah pesakit diabetis yang mengamalkan vivix dapat kesan yang lebih baik kan?Bukanlah kekyu nak kata,vivix ni menyembuhkan 100% pesakit kencing manis,tapi sekurang-kurangnya they feel much better kan?

Manalah tahu,bila dah rasa happy dengan improvement tu diorang dah tak rasa stress dan cuba untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik dan juga pemakanan yang lebih sihat kan?So, why dont try kan…

Kita usaha,selebihnya kita serahkan pada Allah swt.Inshaallah.

Luv yourself, Luv your loved ones.

Yang prihatin dengan kesihatan semua,

Kekyu – Shaklee Lover & Distributor Malaysia – WHATSAPP 011-2112 1422