Mengapa omega-3 mampu buat surirumah rasa bahagia


Bismillah…..

uiksss…tajukkkk kemain kekyu kannn??hoverr!hehehe…Takdelah kan,nak bagi uols rasa excited gitew dengan info yang bakal kekyu citer nieh.Mahu tak excited,sapa yang tak suka rasa happy kannnn?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan…??Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi lain especially utk mak-mak yg superbizi nih.

img_7909

Antaranya,meh sini kekyu nak bagitau kat angpa…

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!Boleh meransang hormon gembira tawww!^_^

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex Shaklee.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru….sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman…. Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega shaklee,so Pastikan uols borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husband (biorla klu dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa… Penyakit nyanyuk pun sering dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau.

Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

Kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan…Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je perlukan Omega taw…. Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan 😊

Kalau uols nak tawww, fakta di atas back up by studies ye, bukan kekyu cakap2 kosong atau assumption je taw….Oklah,kalau uols nak order,rojer je kekyu tawww… :)

Luv, Kekyu.

fb_omegaguard-nutrition_new

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>