Sambut Birthday Serba Sederhana


Bismillah..

Alhamdulillah,16/12/2015 lepas birthday my son,Aryan.Syukur alhamdulillah,he’s turning 6yrs old!Ni la dia,orang2 yang lahir bulan doblas ni kan,seronok..bukan apa,awet muda.Hehehe.

Kak Ayu tak plan banyak pun untuk birthday si kecik ni tahun ni.Cukup nak bg dia happy-happy je.Simple celebration je antara ibu dengan ayah dia.Cukup nak bagi dia tahu yang ibu dengan ayah dia ingat birthday dia dan sayang sgt kat dia.

Kena jimat cermat uols.Risau juga dengan keadaan ekonomi negara yang tak menentu ni kan?

So,YM plan nak ajak dia pegi keluar makan-makan,jalan-jalan, pilih hadiah yang dia suka dan beli 1 potong kek Secret Recipe untuk kami.Yes.. sepotong uols… hehe..
image

imageBukan kedekut taw nak beli kek sebijik,masalahnya kami ni bukan jenis yang suka makan kek,hahaha.
Especially yang berkrim-krim nieh.Sepotong tu pun jenuh nak habiskan anak-beranak.Pelik tapi bonaaa.. hiksss!Mmg jenis makan sikit-sikit je kalo kek nieh.

Bila tanya my son,dia nak hadiah apa,mcm biasa,dia request nak toys-car.Dia mmg obses dengan kereta..apa juga jenis kereta dia suka.So,bila ibu cadangkan Hot wheels kat dia,dia pe lagi,suka sangat la.Alhamdulillah.Then,bawak dia gi area toys tu,ha pilihlah keta hot wheels mana dia suka.

image
Tengoklah tu.. kemain excited dia.Ibu dah pesan yg dia hanya boleh pilih 1 kereta yg suka sangat.Dia ok je.. siap cakap.. “baik..ibu…”ala-ala upin ipin tu..hihihi.. anak ibu nieh..

Then… tetiba ibu dengan ayah dia ni pulak tetiba rasa kesian kat dia.. sbb dpt 1 je hadiah… so ibu dgn ayah dia ni offer la lg satu kereta utk dia. Dia yg dh agree dah dpt 1 keta ttiba confuse…iye ke idok ibu ayah aku ni????hahaa…tanpa byk bunyi,dia pun pilih la 1 lagi kereta.

Tapi… ni la dia silapnya parents mcm kami ni kadang2…yelah,sebenarnya kan..kids lebih appreciate 1 brg yg dia btl2 suka kalau dibandingkan dgn lebih drpd satu toys depan mata dia… contohnya macam anak Kak Ayu nieh ha..
image

1st choice tu juga yg dia plg sayang yg kaler merah tu….yg dia duk usung kat mana2 dia pegi.. yg dia dok main sepanjang masa sampai boring.. 😂😂😂 yg biru tu… dia pegang kejap je.. pastu simpan.Hurm…
image
Jadi.. mmg lesson learnt juga la utk kami suami isteri….next time kena fikir sebelum beli.*wink*

Alhamdulillah…hari birthday dia tu.. dia happy sgt.Apa taknya,ibu dgn ayah siap bawak dia pi main Games sesama,tmpt yg selama ni ibu dgn ayah kata No je memanjang.Hiksss..

image

Anak-anak ni sebenarnya tak expect banyak sangat pun dr parents kan.. apa yang paling penting utk diorg ialah MASA yg sangat diluangkan bersama-sama diorang….nak rasa diri disayangi oleh ibu ayah.Tu je kan.. ❤❤❤❤

At the end of the day,bukan berapa banyak toys ataupun berapa besar kek yang kita bagi kat anak-anak kita,tapi masa yang kita spend dengan diorang tu yang sangat bernilai.Itu yang akan jadi ingatan buat diorang bila dah dewasa kelak kan?

Semoga anak ibu,Ahmad Dhani Aryan Bin Muhammad Syukri membesar jadi anak yg paling sihat,soleh dan berjaya dunia akhirat..Amin…

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>