Endometriosis & Adenomyosis penyakit misteri!


Bismillah…

Suplemen wajib ada utk endofighter & adenomyosisfighter mcm saya – 9 botol semuanya.Suplemen ye,bukan ubat.

Mungkin tak ramai tahu yg Endometriosis & adenomyosis adalah satu penyakit yg bukan mudah utk diubati seperti penyakit2 lain sbb punca penyakit ni sendiri pun doktor/pengamal perubatan tidak mampu nak sah kan kenapa.Memang sangat la misterinya,huhu.Doktor hanya mampu mengandaikan sebab tidak ada kajiselidik mahupun kajian spesifik yg dilakukan setakat ni…sad but true. πŸ˜‚πŸ˜‚

endometriosis-v2

Sebelum bertemu dgn suplemen shaklee,saya sgt weak,selalu je dlm keadaan kesakitan especially time period.Rasa sakit pinggang mcm nak patah,sebijik mcm nak bersalin tu.korang bayangkan la kalau every month perlu lalui kesakitan cmtu…sakit sgt2πŸ˜‚πŸ˜‚.Saya lalui semua ni sejak tahun 2005.

Alhamdulillah dipertemukan dgn suplemen semulajadi yg bukan dihasilkan drpd bahan2 kimia,Bukan sintetik dan tidak ada kesan sampingan jangka masa panjang.

Kini…sy bukan lagi yg dulu… 😍😍

Walaupun masih dlm perjalanan melawan penyakit ni dan doktor sendiri pernah cakap yg sy mmg sukar utk sembuh tapi keadaan mmg sangat berbeza.No more sakit pinggang tak sudah2,no more letih-letih,no more sakit kepala,sy rasa lebih baik dgn izin Allah swt.Alhamdulillah.

Saya yakin dgn Allah yang Dialah yg Maha menyembuhkan.So,kita hanya perlu teruskan berusaha dan berdoa.

image

Ini rutin sy setiap hari :

πŸ™†Pagi saya akan ambik 1 capsule Gla complex + 1 tablet zinc sblm breakfast.

πŸ™†After breakfast : 2 tab vitalea + 1 tab B complex + 1 tab Vit C

πŸ™† After lunch : 3 capsule Omegaguard shaklee

πŸ™† 2 hours before sleep : 4 tablets Ostematrix & 1 tbs Vivix

πŸ™‡ Before Sleep : 1 tablet Visanne ( ubat khas utk pesakit endometriosis)

# 2 kali seminggu saya akan amalkan Herblax utk bantu bdn saya flush away segala Toksin2 dari badan.Sy tak perlu telan setiap hari pun.

Semoga perjalanan saya melawan penyakit ni sentiasa dipermudahkan oleh Allah dan disembuhkan dgn keizinan-Nya.

Ini juga merupakan antara sebab utama saya sign up jadi dealer shaklee sebab sy dh rasa kesannya sendiri dan shakleeΒ  jadi sgt dekat dgn hati sy.Saya sedikit pun tidak ragu2 utk kongsikan kebaikan ini dengan semua orang.inshaallah.

Catatan dr hati,
Ayu Jafri
Penghidap Endometriosis & Adenomyosis sejak 2005.

klu nak tahu lbh lanjut mengenai produk shaklee ni, Feel free to whatspp me @ 011-21121422

(Visited 350 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Endometriosis & Adenomyosis penyakit misteri!

  1. Hai.. Bagaimana keadaan sekarang..? Dah hilang cyst endometriosis..
    Saya baru dpt tahu penyakit endometriosis. Makan visanne seperti disarankan doktor.
    Adakah dengan vivix dapat membantu mengecilkan cyst atau menambah saiz.. Ada vivix di rumah cuma takut nk minum.. Harap dapat bantu saya.. Terima kasih.

  2. As salam sis.. I am also an endo fighter. Belum kawin. Dah thru operation pon last year. Can i get your phone number? senang sikit nak pm kalau sis tak keberatan nak bg la 😊

Leave a Reply to Meera Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>