November 4th 2015 archive

7 Tips redakan demam anak

12189923_1197354496946737_8832814277073001472_n

Bismillah

Kelmarin tetiba je my son Aryan demam.Subuh tu dia menangis, bagitau badan dia panas,dia demam.Bila pegang,yes,memang panas sungguh.Dia mengadu sakit telinga sekali which is memang selalu jadi kalau dia demam.

So tak pegi school la nampak gayanya budak tu kelmarin.Dah le tengah exam,huhu.Bila bangun pagi je,YM terus mandikan dia,basahkan rambut dia sekali.Time mandi tu dia nangis, “uwaaaa!!Aryan tak dapat pegi school!!!”. Hihii..geli hati YM tengok dia nangis cenggitu tapi kesian pun ada.Ngehngehngeh.

Bila check temperature badan, tudiaaaa 39.6!panasss wooo. Sian anak ibu nieh. Psst!!!ibu-ibu kena simpan taw termometer kat umah,sangat-sangat penting untuk check condition anak kita selalu,kan?

12189923_1197354496946737_8832814277073001472_n (more…)