May 2015 archive

7 Tanda Awal Anak Kecil anda Bersedia dilatih ke Tandas

11267295_1101214733227381_1469512548_n
Bismillah
Parents mana tak happy kalau anak dah start pandai ke toilet sendiri kan?YM dulu pun,bila Yayan dah pandai ke toilet sendiri rasa macam wuhuuuuuu!!good job mere beteee!hehe.Senang sikit idup Ibu taw!Lagi satu,jimat!Kuranglah sikit bajet kita on that thing kan?
So, ok..kali ni YM share pengalaman YM sendiri dengan Yayan ni.Manalah tahu boleh membantu kawan-kawan kat luar sana yang still tercari-cari tips mengajar anak ke tandas,tips ajar anak ke tandas dan juga cara melatih anak ke tandas,kan?Well,sebelum belajar tips-tips tu semua,perkara utama yang perlu kita tahu ialah adakah anak kita sudah betul-betul bersedia untuk ke tandas sendiri???
11267295_1101214733227381_1469512548_n

(more…)

RAHSIA KULIT PUTIH ADIRA & EMMA MAEMBONG?

adira-1

Assalamualaikum

Uiii!laju je tangan korang klik kalau bab2 rahsia kecantikan artis tu kan?hehe.Well,ladies kan,ofkos la, semua nak cantik2, tak gitu?Cantiknye kulit dia!gebunya kulit dia!haaa…tu la reaction kita bila tgk kecantikan org lain kan?Then,tiba-tiba ada yg terus rasa rendah diri.Owh!aku ni tak cantik.Aku ni kulit tak segebu dia.Macam2 lagi la..!Rilex…ingat pepatah ni—> “Tiada wanita yang tidak cantik di dunia ni, yang ada cuma wanita yang malas!“.
adira-1

(more…)

Hobi Baru!

11195311_1088256417856546_2074516841_n
Bismillah

Sekarang ni kan, mmg jadi trend tanam bunga Rose jepun kan?kalau tengok timeline kat Facebook tu, ramai kengkawan yang dok update gambar-gambar bunga-bunga Rose jepun yg jadi koleksi diorg.Bunga Rose jepun ni ada gak yang panggil bunga kembang 10 la, bunga pukul 10 la.. hehe…maybe sebab dia berkembang dengan jayanya time-time tu kan?

(more…)

1 2