April 2015 archive

Tips menurunkan berat badan

11160455_1078438505505004_2014551888_n
Bismillah
Weyhhh laaa…sapa taknak slim melim uolss!ofkos la semua nak!YM tahu…Semua tgh hunting tips turunkan berat badan, tips nak kurus, cara menurunkan berat badan,dan mcm2 lagi la kan?Siap ada yang nak tahu rahsia artis kuruskan badan,specifically rahsia kurus artis Malaysia,katanyaaaa kan????
Well, meh YM share a few tips general yang sememangnya mampu menurunkan berat badan kalau kita betul-betul berdisiplin,retis-retis tu pun buat benda sama la nak turunkan berat badan,hehe : 

(more…)

WW : Rindu Abah!

11125320_1073943805954474_1932656508_n
Bismillah
Tetiba je sayu bila tengok adegan anak peluk ayah kat drama nieh.Tetiba pedih rasa kat ulu hati…tetiba bergetar rasa seolah-olah boleh rasa pelukan abah.Allah…Allah…rindunya kat Arwah Abah!
Ada beberapa perkara yang YM sesalkan sebab tak sempat buat sebelum abah pergi…Tapi,yelah..Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk umat-Nya.

                                                          

Tips Penjimatan : Cara mengekalkan kesegaran Ikan

11137017_1073773609304827_25674584_n
Bismillah
Pagi kelmarin,awal-awal lagi lepas brekfast YM pegi beli ikan Fresh kat tepi jeti Kuala Kerteh,dekattt je ngan umah YM (dalam 5 mins je ngan keta).Stok ikan dah clear kat Fridge.So,memang dah rutin la stock up ikan,so takyah beli ikan hari-hari walaupun Pasar Basah boleh jalan kaki je dari rumah tu about 5 mins dah sampai.Memang selalu beli ngan abg kat tepi jeti bawah pokok ni coz harga ikan dia agak murah berbanding ngan YM beli kat Pasar basah tu.

(more…)

1 2