October 14th 2014 archive

Resepi Salad Mudah!

10733966_957431920938997_750223717826128439_n

Bismillah

Hari ni YM makan Salad utk Lunch.Wahh!kelas ko Jah!Macam omputeh.Haha!Ehh..bukan makan salad je semata yerk,kena gak makan makanan yang lain untuk support pemakanan seimbang.Kalau Salad semata,pitamsss ai.
Tadaaa!ni la Homemade Salad YM.Hehe.Simple je jah!Nk tahu YM buat camne.Meh YM ceghitaa..

Bahan-Bahan:

Butterhead
 Butterhead Salad – apapun salad will do,terpulang
Timun Jepun – Timun malaysia pun boleh,ekeke.
Garam
Stevia – kalo korang nak guna gula,silakan.
Minyak Zaitun
Lemon
Cilipadi
Lada Hitam

Cara membuatnya :

1.Potong Timun & salad ikut cara yang korang suka.Ketepikan
2.Kemudian, tiba masa utk buat dressing pulak.Perahkan lemon ke dalam mangkuk,masukkan garam,stevia,minyak zaitun dan cilipadi,kemudian gaulkan.semua ni pandai2 la korang agak,minyak zaitun tu,takyh la letak byk2,sikit2 pun dah ok.
Akan jadi camni taw..
3. Then,gaulkan semua timun,salad dan dressing tu ye. Siap utk dimakan!
Simple je kan? 5 minit je dah siap!YM kalau tak taw nak kunyah apa sambil tgk TV,sure akan buat nih,ekeke.Tgk cite Selamat Pengantin Madu sambil makan ni,mmg sedap!haha.