September 22nd 2014 archive

Sokong Kreativiti anak-anak

10624842_942011249147731_946614744017731848_n

Bismillah

Anak-anak yang sedang membesar ni kan macam-macam je karenah diorang kan?ada yang mencuit hati, ada yang buat ibu jadi raksaksa hijau dan macam-macam lagi.Al-maklumlah, nak membesar,nak explore dunia katanya.ok.Baiklah anakku.hehe.
Petang tadi, my son Yayan dok sebok la nak buat KLCC ha.YM tengok je gelagat Yayan masa tu.Kalau boleh setinggi-tinggi alam dia nak buat.Tak cukup ketinggian dia nak buat,dia pi carik kerusi untuk bantu dia pasang lagi tinggi.Fine.Berjaya.Dia nak buat lagiii tinggi!Pastu YM cakap ngan dia..
Yayan…dah la tu, cukup tinggi dah.Kang jatuh jugak.!
Dia tengok YM,buat muka tak puas hati.Then, dia sambung balik perjuangan dia.Tetiba terdetik di hati YM, apa diorang buat,benda baik la ofkos,kita as a parents sepatutnya support supaya kreativiti dia berkembang.Jgn dihalang-halang tapi kita bantu diorang.
Ok.Baiklah anakku.hehe.Ibu tolong ye.Bila ibu dia ni tolong dia,punyalah happy dia tengok KLCC dia ni tersergam indah,haha!puas hati la tu kot!
Teruslah berkreativiti wahai anak.semoga kreativitimu menyumbang pd kemajuan ummah kelak,amin.