September 9th 2014 archive

Berat turun 5.5kg dalam masa 8hari!

BASIC-SLIM

Bismillah

Wahh..tajuk,kemain lagi kan?hihi.Ni bukan apa ni,nak share rasa excited ngan uols je yang YM berjaya membantu menurunkan berat badan suami.Al-maklumlah encik suami ni dah comel sangat,kang dibiarkan kang naya jugak.Macam-macam kang penyakit datang kan?
Alhamdulillah,selepas 8 hari,encik suami dah turun 5.5kg uols!Apa yang YM buat sampai turun cenggitu hanya dalam masa lebih kurang seminggu tu??meh Ym share tips kuruskan badan meh.Yelah,sure uols nak tahu kan rahsia kurus pantas, rahsia slim pakcik ni…hehe.Sapa yang taknak kurus pantas kan?

Ok,Sebelum ni YM just bagi dia suplemen utk pecahkan lemak dan detox lemak2 tu je,tapi bab makan dia bedal semacam!air teh tarik tu staple utk daily drinks dia,kikiki.Dpt minum hari-hari,perghh syorga idup dia taw.


Berat badan dia tak naik la bila ambik suplemen tu,masalahnya statik!tak
gerak2.Gitu-gitu jugak la berat badan dia.Yelah,kesian kat suplemen tu
kan,nanges suplemen nak tolong badan supaya maintain slim kalau tuan
punya badan still dok sental yang “best-best” je kan?menjalani pemakanan rutin seperti biasa gitu.
So, YM ambik langkah drastik.YM rasa its time to “dera” sikit pakcik nih!Selama ni dimanjakan sangat dengan menu yang best-best je kan?siaplah YM dera!So,apa YM buat?YM monitor daily food dia.Strict.Hamboii!bunyi dah mcm komando kan?ekeke.

Ni yang YM buat utk dia :

!! Low Carbs.
!! High Protein.
!! Lots of Fibre.
!! No more manis-manis nie like Teh Tarik or segala jenis tarik2 or kuih muih/kek yang sedap2
!! No more junk foods
!! Air 0 wajib jadi bestfren dia!at least 3 liters sehari
Ha…dia memang kena follow ni dan dalam masa yang sama YM continue suplemen kat atas tu tapi tambah Energy tea mix shaklee ni utk kurangkan “craving” dia pada benda-benda manis.Yelah,bila kita berdiet sihat ni,tekak mula la mengidam benda2 manis nih.Boleh stress dibuatnya kalau tak tahan.
Salah satu penyumbang pada kepantasan penurunan berat badan dia ni pun YM yakin disebabkan amalan suplemen ni selain menjaga pemakanan harian dia tu.Yelah,disebabkan dia cukup minum air kosong lebih 3 liters sehari,suplemen-suplemen ni semua lancar je “berkerja” kat dalam taw.So,proses pembakaran lemak-lemak tepu dan proses menyingkirkan lemak-lemak tepu dan toksin-toksin keluar dari badan menjadi lebih mudah,optimum dan cepat.

Uols tahu,YM siap buat jadual utk monitor progress berat badan dia tau.Mujur la sekarang ni zaman teknologi yang semuanya ko install jek kat playstore tu ha.Senang.Hari-hari dia kena turun berat,even 100g pun dah ok,yang penting turun.Tapi tak sangka pulak progress pakcik ni laju noo.Yelah,fitness coach dia ni garang wooo.Hihi…garang la sangattt kan?

Harap2 lepas ni,Ym mampu bantu suami turunkan lagi berat badan dia sampai la ke tahap yg lebih sihat.Nak kena paksa dia exercise pulak pasni.Asyik exercise depan PC je manjang,gembira noo la lemak-lemak jahat tu.Kalau sekali exercise mesti lagi lajuuu kan?2 kali seminggu pun dah ok dh.Ni Ym soh pumping sikit,dah tak larat.Opss!sorry ayah yayan,terbocor rahsia.ekekeke.

owh ye,uols kalau nak tahu lebih lanjut tentang suplemen untuk slim langsing kat atas tu,contact je YM ok?setiap pembelian akan didatangkan dengan konsultasi berpanjangan untuk slim langsing taw.:) Siap dengan menu cadangan yang sesuai utk berdiet lagi… inshaallah. Kalau korang nak YM jadi Coach Garang korang pun boleh…hahaha!