September 6th 2014 archive

Rutin seorang Suri Rumah Sepenuh Masa yg Berkerja dari Rumah

10576373_933349380013918_1450137989_n1

Bismillah

Pagi ni awal lagi dah bangun.Tak subuh pun lagi,YM dah kelentang kelentung kat dapur,siapkn breakfast ayah yayan.Siapkan Lunch utk ayah Yayan sekali,tu yang kena bangun seawal mungkin.Semalam YM dah buat prep dah utk masak pagi ni.Dah siang ikan siap2,dh potong sayur semua.So,senang,bangun tu tggl nak campak2 je dlm kuali kan?
Ayah yayan tengah dlm program diet under provision YM,tu yang YM kena masak utk dia tu.Hihi.Kalau dibiarkan dia makan kat cafe office dia,ntah apa2 yang dia capai kang!Takpelah,susah sikit2 utk suami kan?Pahala preeee,sapa taknak?YM tak sempat nak ambik gambar bagai sebab takde mood pepagi.Nak rushing kottt masak!6.30pagi ayah yayan dah kena gerak dah.
Pagi tadi YM masak  omelette cheese & brocolli grg utk breakfast dan Ikan sweet sour & brocolli grg utk lunch.Seb baik sempat koo!jenuh ai bersilat kat dapuq tu.hihi.Then,bila ayah yayan dah pegi keje,YM pun start la buat keje2 umah lain.Mendobi,ngemas dapur yg mcm tongkang pecah n ngemas ruang tamu.Perghh!bopoluhhh eden.
Dak Yayan pun bangun awal noo hari ni.So,breakfast sekali ngan dia sambil tgk kartun dia.YM pun layan juga la kartun Phineas and Ferb dia tu.Memang sejak2 ada anak ni,ko buntangkan jelah mata nengok kartun sekali ngan anak.Seb baik la Ym tak addicted sekali nengok kartun dia tu.haha.
Dah setel breakfast,masuk “ofis” sat.Cewahhh!ofis ha…hehe.Tapi memang YM ada ofis kicik kat umah ni,sekangkang kera jelah.Oklah.Boleh la gitau org,ai nak masuk ofis kan? Yelah,ada yang memang dah tahu YM ni suri rumah sepenuh masa yang juga berkerja dari rumah kan?uruskan bisnes kecik2 ni dari rumah je.Masuk ofis sebab nak setelkan order customers yang dah buat payment semalam.Alhamdulillah.
Ni part yang YM suka.Nak setelkan order simple je,klik-klik je.Dah siap 3 orders utk 3 org customers.Tak sampai pun 1/2 jam nak buat.Lepas tu,Shaklee yang akan buat penghantaran terusss pada customers YM.Takyah la YM nak susah2 ke pos office.Owh!bahagianya berkerja dari rumah ni!Syorgaaa taw.Owh ye,kalau ada kawan2 yang berminat nak buat bisnes mcm YM ni,jgn malu2 contact YM ok?Inshaallah akan YM tolong from A to Z dan paling best ada grup support yang sgt sporting taw.
Lepas setelkan order tu semua,ni yang YM ada masa nk update blog ni.Eh!eh!Dak Yayan panggil la uolss…YM pegi dulu…nak layan anak pulak…hehe…daaaaaa!