July 21st 2014 archive

“Jamu” terbaik untuk wanita

0003ROF66BB94A38A115CCoriginal

Bismillah

Assalamualaikum Lovelies!Wahh..kali ni tetiba YM nak story mory pasal Jamu pulak kan?YM tengok agak trending jugak ladies yang search pasal jamu terbaik untuk wanita,jamu yang selamat, jamu yang selamat dimakan,jamu selamat untuk ibu menyusu,jamu terbaik untuk wanita bersalin,dan macam-macam lagi la.
Nampak gayanya ramai yang nak kelihatan seperti Mak Dara taw tapi dalam masa yang sama maintain sihat juga.Yelah,zaman sekarang ni produk-produk kesihatan tumbuh melata bagaikan cendawan selepas hujan gitu kan?Tahap keselamatan produk tu wajib kita ambik kira taw,bukan main bedal je.Kang sekarang ni cantik la,kelihatan bagai Mak Dara gitu.Then 2-3 tahun lps tu,alahai…takut nak cakap..huhu.So,paling penting pastikan tahap keselamatan produk-produk yang uols ambil k?
Orang-orang lama kita sangat terkenal dengan jamu-jamu ni kan?nenek moyang,Mak-mak kita dolu-dolu sangat rajin membancuh jamu-jamu sebegini kan?Tak kira la berbau ke,pahit ke,payau ke,diorang telan juga sebab nak cantik punya pasal!Lagi satu,jaga dalaman katanya.Tapi yelah,zaman dahulu dengan sekarang agak berbeza.Zaman dahulu,wanita lebih ramai yang duduk di rumah dan lebih selesa menjadi suri rumah sepenuh masa, so masa utk menyediakan jamu-jamu tradisional ni lebih banyak.Tapi zaman ni wanita lebih gemar berkerjaya ataupun kadang-kadang tiada pilihan sebab kos sara hidup yang semakin tinggi,so masa tu sangat la terhad.
So,bila dah busy dengan kerjaya dan mengurus rumahtangga ni,mana la ada masa nak membancuh semua tu.Nak-nak pulak kalau yang jenis tak tahan dengan bau segala tu,mula la nak terkeluaqq balik,hihi.Sama la ngan YM,mahu pitam rasanya.Teringat lagi mertua YM soh minum jus buah Mengkudu,punya rasa nak pengsan!uwekk!hahaha.sabo jelah!Yelah,kita tak biasa kan?
Alfalfa
Personally,YM pilih untuk mengambil Alfalfa sebagai “jamu” untuk memantapkan dalaman dan kesihatan.Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang terkenal di seluruh dunia yang mana mempunyai pelbagai khasiat untuk wanita.Dan paling penting,YM pilih yang selesa untuk YM,iaitu “jamu” yang berbentuk tablet.Senang dik non,ko nak makan,telan jek.Nak-nak kalau busy tu kan,takyah susah2 nak bancuh bagai,telan jek.Kalau yang tak suka bau-bauan yang kurang selesa tu,ha mmg sesuai sangat la bentuk tablet.Sebab Bau-bauan pun kejap jek lalu kat tekak,ekeke.YM suka panggil ni sebagai “jamu” moden gitu.
Kenapa YM suka sangat dengan “jamu” Moden ni-Alfalfa Shaklee ni ?
  • Memberi kelegaan ketika haid.
  • Melegakan masalah “keputihan” dan “bauan” yang tidak enak dari badan kita. Takyah dah pakai pencuci intim wanita tu,believe me!Deodoran ketiak tu pun dah takyah beli!jimat you!
  • Mengecutkan urat-urat wanita yang “kembang” selepas melahirkan
  • Membesarkan dan menegangkan aset wanita – payudara dan juga pinggul.
  • Mengetatkan bahagian intim wanita (jadi macam anak dara you! (^_^) ) sure ur husband will love you even more!sekarang ni dh sayang dah,tp kalau bahagian dlmn “terjaga” lagi la bertambah-tambah sayang kan?”mengikat” suami gitu.
Masalah seksual di kalangan suami isteri tidak boleh dipandang remeh
  • Menaikkn rasa ingin “bersama” / ghairah bersama suami coz ladies selepas bersalin ramai yang mengalami masalah “kedinginan” bersama suami / sukar berasa ghairah untuk melakukan hubungan intim.
  • Memberikan “pelincir” yang bersesuaian ketika “berhubungan” dengan suami coz most ladies yang dah mempunyai anak memang akan mempunyai masalah bahagian intim yang agak “kering” dan dek kerana itu wanita berasa tidak selesa ketika “bersama” suami.

So,korang nampak kan?fungsinya sama macam Kacip Fatimah gitu.Tapi this one,modern style la sebab dah ditabletkan, so senang nak telan.

Testimoni pengguna Alfalfa Shaklee
 Selain manfaat utk dalaman wanita tu kan?ofkos la ada banyak lagi manfaat lain Alfalfa yang sgt terkenal mengandungi zat keperluan harian ni.Antaranya :
  • Boleh mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh) di kalangan wanita kerana dos penggambilan harian Alfalfa shaklee mengandungi 300mg yang bersamaan dengan segelas susu.
  • Mampu membantu merendahkan kadar kolesterol dalam badan kerana Alfalfa mampu menghalang penyerapan kolesterol dan menghalang pembentukan plak di dalam arteri.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Mencegah Kanser kerana Alfalfa complex shaklee mengandungi jumlah Klorofil yang tinggi utk mencegah Kanser daripada terjadi.
Tablet comel-comel yang sgt mudah ditelan!
Ni la antara tablet yang wajib YM telan selalu.Yelah kan kawan-kawan,kita perlu “jaga diri” untuk jaga orang-orang yang kita sayang.Jangan bila dah ada masalah barulah time tu kita kelam kabut mencari “penawar”.Jum kita mulakan seawal mungkin!
Kalau ada yang tertanya2 kenapa YM pilih Shaklee??YM yakin share pasal shaklee ni pun sebab in the first place YM juga pengguna shaklee.YM selidik betul2 tentang shaklee dan bila YM yakin dengan shaklee,then YM decide untuk share dengan lebih ramai org lagi sebab sangat2 suka dengan kesan yang YM dapat.Alhamdulillah.
Ni antara sebab-sebab YM percaya dengan brand Shaklee
Harga yang ditawarkan pun sangat berpatutan.Hanya RM53.50 sahaja utk sebotol yang mengandungi 330tablets.See???berpatutan kan?Bagi YM harga tu memang sangat berpatutan dengan kualiti dan tahap keselamatan produk yang ditawarkan.So,boleh la makan tanpa rasa was-was.Dijamin halalan toyiban lagi,inshaallah.
Pada kawan-kawan yang nak beli tu,boleh la contact YM yerk.Nanti YM poskan direct ngan uols.Plus,YM boleh la bagi panduan apa yang patut semasa mengamalkan produk shaklee ni kan?Sebab produk shaklee ni perlu mendapat bimbingan dan panduan yang betul semasa mengamalkannya utk mendapat hasil terbaik. (^_^)
Ataupun,kalau uols ada credit card/debit card,uols nak order sendiri,bolehhh…korang just klik je kat link ni —> Shaklee Shoppe Online Link ni Ditanggung 100% selamat oleh Shaklee Malaysia.So,takyah rasa ragu-ragu kalau korang nak membeli ye. Pihak Shaklee Malaysia akan membuat penghantaran terus ke rumah anda.
Oklah uols,jaga diri taw.Jaga pemakanan,cari masa untuk bersenam dan amalkan suplemen tambahan utk lebih bertenaga dan sihat,inshaallah.Thanks for dropping by!YM tinggalkan uols dengan testimoni seorang isteri – Rahsia tambat hati suami. Real punya! Enjoy!Klik Play utk tonton.

 

Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.