March 30th 2014 archive

Starter of my Day!

1962638_817053561643501_1455278688_n

Assalamualaikum

YM sangat-sangat suka mulakan hari YM dengan segelas fruits and vege smoothies.Rasa macam,ish2!fresh giler!Yelah,best giler kot sbb dlm tu ada mcm2 buah-buahan pojaan hati.Ada stoberi,blueberi,avocado,pisang,mcm2 lagi la.
Selain fresh n yummy,smoothies ni sangat2 bgs untuk sistem pencernaan kita.Ada banyak vitamin dan fiber dalam nieh.Boleh buat kita rasa kenyang.Memang on-the-go punya breakfast la.So,sapa-sapa yang busy takde masa nak breakafast tu,why dont you grab beberapa buah + sayuran,blend dengan Almond Milk,then there you go!Boleh minum sambil drive ke office you!hehhe…dlm pkl 12tghari gitu,baru le rasa lapar.Lagi bagus kalau korang add on Protein,like ESP Shaklee atau Cinch Mix Shaklee,(info?Klik SINI–> ESP Shaklee ) inshaallah akan menaikkn hormone “leptine” korang,so korang akan rasa kenyang lebih lamaaaa.Hehehe…bagus utk diet and jaga otot juga daripada menggeleber.

My Breakie this morning!weeeeeee!hehe
Ni Smoothies YM pagi tadi…First time masukkan sayuran taw dalam nih.Mula2 rasa mcm takut2 gak,apa la rasa benda alah ni bila boh salad +timun dalam tu khennnn??takut muntah ijau jek!hahaha.Rupanya,bila dah blend skli,wowuieeee!!sedap giler woo…takde pun rasa sayur-sayuran tu semua!terkjut gak la…hehe.So lepas ni,YM akan boh sayuran tu dlm smoothies YM.Wajib!
Smoothies YM pagi tadi, ada buah Kiwi,Avocado,Kurma,Chia Seed,salad,Timun and Almod Milk.So, blend la semua tu.Hirisan buah stoberi n Bluberi tu,YM tak blend skli,sebab nak rasa ada benda utk kunyah2,hehehe.Kalau korang nak blend skli,tadek masalah..ok jeww.. 
Owh ye,kalau nak buat smoothies ni,gula takyh masuk dah.Kita guna natural sweetness daripada buah-buahan tu je.Lagi sihat. :) uols try la!besttt!Palingg penting,menyihatkan gitu…

Owh ye,sure ada yg tertanya-tanya,apakah itew Chia Seeds kan?takpe,next Entry YM citer naaa…see you in the next entry! Take care!