March 24th 2014 archive

MH370: SAH TERHEMPAS DI LAUTAN HINDI

1173699_828646433817547_677153687_n

Assalamualaikum

MH370: SAH, terhempas di lautan Hindi-PM ] Perdana Menteri mengesahkan perkembangan terbaru pesawat MH370 telah terhempas di Koridor Selatan,Lautan Hindi.Sidang Media susulan akan diadakan pada pagi esok.
————————————————————————————————————
Tiba-tiba rasa sebak sangat.Walaupun YM tak kenal krew dan penumpang-penumpang dalam tu,tapi YM dapat rasa kesedihan yang dirasai oleh ahli keluarga yang terlibat.Berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikulnya kan?
Semoga ahli keluarga yang terlibat terus kuat,tabah dan cekal mengharungi kehidupan mendatang.Amin…
Dalam kesedihan ni terselit juga rasa syukur,sekurang-kurangnya Allah  memberikan kita semua “jawapan” kepada persoalan-persoalan kita sebelum ini.Dia tak tinggalkan kita dengan persoalan yang tiada jawapan..Semua yang berlaku,pasti ada hikmahnya.Hanya Allah yang maha mengetahui perkara-perkara yang tidak kita ketahui.Wallahualam.

Dah setel bayar nama website sendiri!

Untitled1

Assalamualaikum

Alhamdulillah,dah bayar pun sewa tahunan domain a.k.a nama Blog YM (www.yayansmum.com) nieh semalam.Phewww!!seb baik YM sempat bayar sebelum Serverfreak Off-kan blog YM semalam.Hehee.Last year,YM tak perasan pun taw.Dah kena off,baru la YM mengelebah check email yahoo.Bukan apa,email yahoo ni YM jarang bukak,most of the time guna yayansmum@gmail.com je…tu yang tak perasan tu.Sekali bukak,ha hambekkk…banyak2 kali Serverfreak nieh hantar notis soh bayaq!haha…freakyyyy…hiksss…
YM dah guna Servis Serverfreak nih dah masuk tahun yang ke-2.Bagi YM oklah,sebab servis diorang pantas n sgt2 membantu,especially org2 yg agak2 tak bape pandai handle ngan benda2 cenggini,YM le teww…hehe.
So,sapa-sapa yang rasa macam best je nak berdotcom-dotcom ni kan…boleh la guna servis diorang.Tak mahal mana pun…bg YM mmg berpatutan dah.Dengan servis pantas dan cepat je reply semua kemusykilan kita tu,bagi YM memang sgt2 berpatutan dah.Bagi YM,servis diorang Thumbs up la!YM takyah pun susah-susah,pening2 kepala nak fikir…just fikir nama website sendiri jek,yang lain-lain diorang setelkan.Hehe.
Korang boleh klik kat sini —>SERVERFREAK  kalau nak tahu lebih lanjut and kalau nak berdot com-dot com ye! 
Till then, jumpa lagi di next entry!Jaga diri… :)