March 19th 2014 archive

Benda Manis yang kami suka!

48107_824638424218348_725830757_n

Assalamualaikum

Kids always love icecream right??woooowooo!not only kids,yang tua bangka pun suka pe aiskrim,hehe.Ym le tewww…hehe.Ada yang cakap,kita tak mampu nak beli kebahagiaan,tapi kita mampu beli aiskrim,yang mana akan buat kita tersenyum,bahagia.Ye ke??hehe…well,kalau kita makan aiskrim kan,rasa sejuk dan manis tu akan buat kita rasa,ahhhh!korang boleh rasa sendiri la kan?
Tengok jelah iklan-iklan kat TV tu.Well,almost all of them akan relates to love la,happiness la,semua yang best2 je kan?Yelah,benda-benda manis,opkos la relates ngan benda-benda happy kan?
Hari tu,YM ke kuantan.So,a must spot yang yayan selalu request kalau kitorang ke Kuantan ialah BaskinRobin!Well,Ibu dia pun suka sebenarnya,as well as the ayah!Mujur la Kuantan ni about 1 hour ++ dengan umah,kalau tak ish-ish,mufliss!So,dlm sebulan-dua jelah kitorang akan ke BR nieh.
Lucky us!coz masa ni YM pegi,BR tengah buat promosi Pink Day for Wednesday!Yipeee!!YM tak tahu pun selama nieh.Yelah,sebelum ni pegi maybe tak kena masa kan?Yang YM tahu,every 31st in the month je,BR buat promo harga murah.But,this one,YM tak sure sebab YM dengar cite2 org je,tak penah experience sendiri.

Mula-mula tak perasan taw pasal promo ni.YM pelik je, tengok seats kat BR ni penuh semacam!Selalu pi takdelah ramai cenggini.Mujur la ada seat kosong lagi.Then,cam biasa pegi order la menu biasa,tetiba ditegur ngan staff kat situ, “ahkak…hari ni ada promosi pink day taw!akak beli 2 scoop ice cream nih dengan harga 1 scoop hari biasa“.Eh…eh….ye ker???Punyalah YM ni,tak prihatin pada alam sekeliling kan,sampai tak sedar pun pasal promo ni.Bapak besar diorang tampal Pink Day tu kan,siap decorate bagai lagi kaunter tu dengan pink,YM tak boleh perasan!hiksss…
Sooo, YM end up beli nie…
Owh!my goodness!memang super duper nyummy!!YM memang sangat-sangat suka chocolate mint (yg kaler ijaoo tu!).Selalu kalau ke sini,ambik 1 scoop sorang je dah cukup!ni sampai 2 scoops sorang!haha!hambekk!heaven giler kot!
So,Ingat Rabu,ingat Pink Day,Ingat Baskin Robbin!hihihi…
Till then,jumpa next entry!Take care..