March 10th 2014 archive

Yummylicious update : Menu Dinner 07.03.2014

1779360_817819268233597_1295907733_n

Assalamualaikum

Ni Dinner yang YM masak semalam.Ye,masak sendiri,takkan org sebelah umah masak kot! 😛 – Grill Lamb cecah air asam.Pelik?sebab tak cecah ngan sauce black pepper?alaaaa…resepi kita kan?tekak kita kan?suka hati kita la…hihihi.Dont limit ourself,bedal je.Lagipun sedap ar cecah ngan air asam..Tapi YM suka air asam with belacan lebih,bagi pekat sikit,baru umphh!

Ni pulak Cendawan masak lemak cilipadi.Ni jenis cendawan gedabak tu taw!Ym beli kat Giant Supermarket hari tu.Memang best cendawan ni,freshhhhh!batang cendawan ni YM potong kecik-kecik gak la..kang makan cenggitu je,ada juga yang tercekik kang!
Sure ada yang tertanya-tanya tu kan?tgh garu-garu pale kan?tertanya2 dalam hati,cendawan apakah yang dimaksudkan oleh perempuan ini?haha.Ok-ok,fine..Ym tunjuk gambar nih ha…
Ni la cendawan King Oyster namanya…comel kan?hehe.Korang try la masak.Best wa cakap lu…!hikss.Mula-mula nak beli tu kan,ada rasa macam was-was juga,boleh ke daku nak masak cendawan bapak besar nieh?Tapi,YM memang suka kan cabaran,wahhh!gitu kan…haha.So,YM pun bedal jelah.Tak cuba tak tahu kan?Bila dah cuba,ish2…ruginya tak tahu selama nih ada mushroom gedabak yg best cenggini.
Oklah korang, next entry kita jumpa lagi k?Take care semua!