February 2014 archive

Kuruskan badan dgn sihat!

1620504_821370501222983_1435976120_n

Assalamualaikum

Seronok YM taw, everytime dapat perkhabaran gembira daripada pengguna-pengguna shaklee.Ada yang berjaya menimang cahaya mata, setelah melalui penantian sekian lama.Ada yang gitau kulit dulunya nmpk kusam berjerawat dah jadi licin dan glowing.Ada yang gitau dulu berat sekian dah turun sekian.Alhamdulillah…YM tumpang gembira.
Yelah,bab cantik-cantik dan slim-slim ni ofkos la ramai yg suka kan.Sure ramai yang suka noo topik kuruskan badan,kuruskan muka,kuruskan peha, kuruskan lengan,lahai semua laaa!hehe
Ok,hari ni nak share kegembiraan sorang adik manis ni.Testimoni panas-panas lagi.Alhamdulillah, Shaklee membantu dia untuk lebih sihat dan dptkan berat yang dia idamkan…ofkos dgn izin Allah.. :)
Testimonial Pengguna Set slimming shaklee

Lets the photo speaks… 


Before: 66-68 kg 

After: 58 kg

“Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 – 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer. Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten” – Adeq Syamar

Happy sangat dia kan?alhamdulillah….sapa tak happy kalau dapat apa yang diorang nak kan?Mula-mula intention just nak sihatkan badan, tiba-tiba dapat turunkan berat ke tahap yang lebih baik,ofkos la Mak suka!hehehe..
Oklah…pada uols yang berminat nak beli,contact je YM k?YM kasi harga terbaik dari ladang punya!hehe.Special utk korang.Fast Response —>Sms/whatsapp 011-2112 1422.Inshaallah setiap pembelian akan disertakan dengan Konsultasi berpanjangan secara percuma khas untuk pelanggan-pelanggan YM.

xoxo,

Ayu Yayansmum a.k.a YM

Ujian terhebat untuk anugerah Terindah!

1618499_804520716230119_463588684_n

Assalamualaikum

Alhamdulillah…setiap kali menatap si Arjuna hati ni,1000kali puji-pujian pada Allah rasa nak sebut.Yelah,sapa sangka…YM sendiri tak pernah sangka pun yang Allah masih memberi peluang untuk kami terus membesarkan dia -seorang bayi yang pernah dikatakan “no hopes“.Tiada harapan untuk terus hidup.

Tapi, itu lah kan…Maha Suci Allah…Dia Maha berkuasa.Kekuasaan yang diluar jangkauan pemikiran dan telahan kita.Ramai kawan-kawan yang mengucapkan syukur melihat Yayan mampu membesar dengan sihat walafiat walau telahpun menjalani 3 pembedahan jantung.Alhamdulillah, kami dah lepas 3 ujian besar…inshaallah hanya tinggal 1 saja lagi untuk disempurnakan.InshaAllah.
Soalan selalu dan biasa YM dapat—“dia ok dah ke?dah sihat?kena pegi buat rawatan lagi ke?”Ni kira soalan lazim la.Wajib akan keluar kalau kami jumpa sapa-sapa.Ni memang biasa.
Alhamdulillah,selepas beberapa pembedahan jantung yang Yayan lalui, he is better.Malah nampak sangat sihat.Yelah,kanak-kanak yang dah go thru heart surgery ni memang akan ada kelajuan yang lebih berbanding kanak-kanak lain….double the speed,double energy,double everything,hyperactive of course.Tu yang YM perasan bila membesarkan kanak-kanak yang menghidap sakit jantung ni..

Mula-mula YM agak sukar juga handle keaktifan dia tu.But from time to time,we grow together!I learnt a lot from him,a LOT…Plus,bagi YM,alhamdulillah sangat…at least tu la tanda yang dia SIHAT!kan?alhamdulilah….dah masuk 5 tahun dah pun usia si ensemboi ibu nie…

Menjadi ibu kepada kanak-kanak yang sangat istimewa ni,banyak mengajar YM.Especially menjadi seorang wanita yang sangat tabah dan kuat walaupun sebenarnya YM juga punya hati serapuh wanita lain.Tapi dia la yang mengajar ibunya untuk terus menyalut kekuatan yang konkrit pada hati agar mampu berdepan dengan apa jua yang tertulis.

Terima kasih sayang sebab selalu KUAT untuk kami.Kau adalah anugerah paling indah dalam hidup kami.Pejuang paling hebat pernah Ibu kenal!dan kekal lah menjadi Pejuang Terhebat!

Love,
Ayu Yayansmum a.k.a YM

TIPS MENJAGA PAYUDARA

images

Assalamualaikum

Sekarang ni,YM tengok kat facebook,banyak nooo iklan-iklan suplemen untuk membesarkan saiz payudara.Macam-macam taw perkataan power rangers yang digunakan,hihi.YM tengok memang dapat sambutan menggalakkn daripada ramai ladies.
Bila YM tengok kat google pun,ramai kottt yang google nak tahu ubat membesarkan payudara, ubat membesarkan punggung(opps!terlebih suda,hehe),pinggul bahasa cantik nye kan?cara dapatkan payudara tegang dan cantik la,dapatkan payudara montok,suplemen pembesar payudara terbaik la,hikss…mcm-mcm lagi la….Yelah,sapa taknak”aset”yang nampak cantik dan montok gitu kan?especially untuk suami kita,ofkos laaa,hehe.Faham…faham…. *winks*
Tapi dalam keghairahan kita mendapatkan suplemen-suplemen untuk mencantikkan payudara tu,kita jangan la sampai mengabaikan aspek-aspek kesihatan lain.Sebelum kita sapu atau makan apa-apa suplemen untuk cantikkan payudara atau besarkan payudara tu,periksa la betul-betul tahap keselamatan suplemen tu kan.Dapat pengesahan KKM  ke tak,pengesahan halal  ke tak?semua tu kita perlu ambik kira sebab kalau nak tahu, payudara kita ni adalah bahagian yang paling banyak lemak.Lemak memang suka sangat kumpul toksin2 taw, cepat sgt serap sedut habisss toksin2 / bahan2 kimia tu…thats why sekarang ni kita selalu dengar kes-kes payudara kan?huhu..takutttt…
Tips Menjaga Payudara 
Pastikan korang menggunakan bra yang betul.In other words,bra yang memang betul-betul fit dengan payudara korang.Jangan terlalu ketat ataupun terlalu longgar.Kalau ketat sangat pun, boleh dapat sakit belakang taw!
Juga kalau boleh pastikan la deodoran yang korang guna tu bebas daripada bahan-bahan kimia yang merbahaya seperti Paraben ataupun yang seangkatan dengannya.Tang ketiak tu la paling dekat dengan payudara kan?so be careful ladies…dalam memilih apa yang korang sapu kat situ.
Basuh pakaian dalam (bra & panties) dengan menggunakan sabun yang tidak mengandungi bahan-bahan kimia yang merbahaya.Yelah, walaupun dah dicuci, dibilas di jemur,bahan kimia tu still melekat kat situ.Then, bila kita pakai, ofkos la kulit kita serap kan?
Well, ni la dunia yang terpaksa kita hadapi sekarang…full of harsh chemicals.Kita kena lebih bijak memilih apa yang kita makan, sapu dan guna.
Suplemen Shaklee yang YM percaya utk menjaga payudara

Bagi YM, selain amalkan tips2 kat atas tu,YM pilih shaklee untuk menjaga kesihatan dalaman YM.Bagi YM, ni la suplemen payudara terbaik sebab shaklee ni bukan syarikat nutrisi yang setahun jagung taw, dah lebih 50tahun berada di pasaran.Bagi YM, 50 tahun tu dah cukup lama untuk menilai produk tu sememangnya bagus atau tak.Yelah, kalau produk tu tak bagus, takkn la bertahan sebegitu lama kan?ofkos dah gulung tikar awal2.hehe…

1. ALFALFA SHAKLEE 


Alfalfa dipercayai sejak dahulu kala sebagai herba yang membekalkan nutrisi untuk membantu menggalakkn pertumbuhan tisu kelenjar payudara.
2. ESP SHAKLEE
Soya dipercayai sebagai penggalak peningkatan hormon estrogen dan hormon estrogen ni la yang dikatakan memainkan peranan penting untuk meningkatkan saiz dan bentuk payudara seseorang.Minuman berasaskan soya ni adalah hasil daripada soya-soya terpilih shaklee (Non-Gmo), natural soya yang tidak dicemari bahan2 merbahaya,so jgn risau tentang tahap keselamatan soya ni.
3. Ostematrix Shaklee


Dalam ostematrix shaklee ni, terkandung 3 nutrisi yang sangat bagus utk payudara :
i. Vitamin D -Membantu membaiki tisu-tisu yang rosak, menggalakkn peningkatan saiz payudara dan membantu mengurangkan risiko kanser payudara. 
ii. Zinc – Menggalakkn pertumbuhan tisu-tisu baru.
iii. Kalsium – Membantu meningkatkan kesihatan payudara dengan menyokong tubuh badan dengan baik
4. Collagen Powder Shaklee


Memang kalian sendiri pun sedia maklum yang kolagen ni sangat-sangat penting untuk menegangkan kulit mahupun payudara kan?hehe.Kolagen memang memainkan peranan penting untuk menegangkan dan menganjalkan payudara, ofkos.
Kalau ada bajet lebih, memang YM sarankan sangat kalian amalkan kolagen ni sebab semakin usia kita meningkat semakin menurun kadar kolagen yang terhasil dalam badan kita.Thats why la berlaku kekenduran di sana sini, huhu.Well..that one memang semua akan lalui kan?Tapi, jgn la pulak kendur sebelum waktunya, yelah zaman sekarang ni pencemaran di sana-sini kan?tu la juga penyebab berlakunya “tua sebelum waktunya”.
Nampak macam banyaknya nak kena ambik kan?Dont worry, semua suplemen ni bukan semata-mata untuk cantikkan payudara je taw…tapi juga sangat bagus untuk kesihatan berpanjangan, inshaallah.Boleh bantu slim, bantu cantikkn kulit,mcm2,hehe jgn tak taw~!
Well, shaklee ni memang sangat terkenal dengan 2 in 1,3 in 1,4 in 1nya.Alhamdulillah.So, kalau ada di antara kawan-kawan yang berminat untuk jaga kesihatan payudara dengan suplemen shaklee ni, contact YM ye…special price YM bagi taw!ofkos mendapat pengiktirafan Kementerian kesihatan Malaysia dan sijil halal ISA yang diktiraf JAKIM.
For Order : sms/whatsapp 011-2112 1422 (YM)
“Every woman needs to know the facts. And the fact is, when it comes to breast cancer, every woman is at risk.”


Take care, ladies…

Love,

Ayu Yayansmum a.k.a YM

1 2 3