September 29th 2012 archive

Kelebihan Vitamin C

Vit-c-benefits
Assalamualaikum
Dengan izin Allah, insyaallah. Kita hanya berusaha sehabis baik untuk menjaga tubuh badan yang Allah amanahkan untuk kita, selebihnya kita serahkan pada Allah. (^_^)
Kalau nak tahu, produk ni adalah produk yang paling Hot sekarang ni. Kat HQ, dah more than 2 weeks kitorang tunggu for re-stock. Baru sekarang ader.Fuhhh!memang Hot.Huhu…
Kalau berminat nak beli, macam biasa contact YM okay? 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug
Administration. These products are not intended to diagnose, treat,
cure, or prevent any disease.

Cara untuk mendapatkan kulit yang sihat!

218179_10151072694802712_1153349312_n
Assalamualaikum

Hai semua, jum!YM share apa yang YM baca hari ni dengan korang semua…
What
you put in your body just as important as what you put on your skin…
Sebelum bedtime saya nak share story mory dulu… lately muka naik
jerawat dan saya akui makan main bedal jer ape2 hehe… tapi i am
treating myself, back to recovery road erm… not easy to have flawless
healthy skin…


so bila dalam 21 hari kulit generate sel baru
naik juga jerawat, irritations dan sebagainya… we are what we eat…
so sememangnya kulit kita adalah organ yang paling besar sekali, namun
kulit dan rambut kita is organ that last to receive nutrient…so
bayangkan ler kan organ paling last received nutrien, ape baki2 nutrien
yang tinggal itu ler sumber nutrient kulit kite, takde pilihan utk kulit
kita…kesian nyer… 
So the best thing to treat our skin is with
supplemental food, very potent and rich ones… contohnyer vitamin
B(kurang kan stress), C(bina kolagen pada kulit) dan E(antioksidan)
& GLA(stabilkan hormon badan)… kalo ade bajet extra soy
protein(bina sel baru/baikpulih sel rosak) yang non-genetically
engineered dan agar kulit lebih sihat amalkan collagen powder…



kalo tengok refleks point muka, mane2 yang problematic itu ler bahagian
organ dalaman yang jugak tak terima nutrien yang secukupnyer dan amalan
Alfalfa(kurangkan inflammation) dan air sangat penting untuk membuang
toksik2 yang ade dalam badan kite…


so, ok enough with story mory, I hope my sharing dapat memberi manfaat kepada semua…
Ermm….camner semua??? kesian kulit kita kan?Paling last terima nutrient???ish…ish…ish… 
Kalau anda mahu mengatasi masalah kulit dengan selamat dan insyaAllah
berkesan, anda boleh lah mencuba SET D: SKINCARE Shaklee. 
Berminat???Email YM : yayansmum@gmail.com for special Price / free consultation
 Kalau anda cuma
titik beratkan kecantikan luaran sahaja tetapi tidak menjaga dalaman,hasilnya pastilah tidak memberangsangkan. Kata orang, bermula dari
dalaman yang bersih insyaAllah akan terpancar sehingga ke luar. Ada
antara kita sanggup membeli alat mekap yang mahal-mahal untuk menutupi cela-cela ataupun jerawat, tapi kenapa tak
sanggup nak beli suplemen untuk diri sendiri? 
Orang yang cantik
biasanya mempunyai kulit yang sihat dan cantik. Tak perlu berselindung
di sebalik mekap-mekap yang tebal. Shaklee adalah pengeluar supplemen
yang terkenal dengan kekerapan membuat penyelidikan dan sentiasa membaiki
mutu supplemennya. Ia memang telah terbukti berkesan semenjak
berpuluh-puluh tahun yang lalu. 
Bayangkan bila kita memakan sesuatu yang
berkhasiat, insyaAllah badan kita akan turut menjadi sihat. 
 
 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug
Administration. These products are not intended to diagnose, treat,
cure, or prevent any disease.**