September 17th 2012 archive

Sardin Masak Tempoyak Petai!Hehehe

20120916_202202
Assalamualaikum….
Dah lamer rasenyer ym tak tempek gmbr foods kat sini.
Mlm ni YM nk tempek lar…hihihi…

Dinner mlm nie.sempoi jer.Tu, yg kaler kuning2 tu, cendawan masak lemak, menu dak Yayan, takde boh cili, tu yg kaler gitu ghope!.Selera Yayan klu YM masak menu nih!huhu…
Sardin masak tempoyak Petai.Pelik ker???kuikuikui
Hehehe…Menu yang nih mmg agak pelik kot.Ntah pernah ke tak korang buat kan?YM maen bedal je, janji boleh telan.wakaka!Petai hari tu ade lebih lagi, kalau lambat2 buat kang, rosak pulak petai tu.Membazir je kan?
Nak buat ngan Ikan Kembung, hishhh!mcm tak kena!Klu bakar Ikan, then buat sambal Petai oklah kot.Tapi, hishh!tak kuasa la YM nak membakorr tgh2 malam buta nih!huhu.Malasss.!Lagipun, Ikan kembung tu YM dah siap2 lumur ngan kunyit dah 2-3 hari lepas, masuk dlm tupperware simpan dlm fridge utk menyenangkn proses YM memasak.Maklumlah,Ibu busy gini la.Semua nak di”instant” kan, huhu. 
So,bila ada Sardine je,tu yang YM maen redah je, suka-suki masak.YM masukkan tempoyak skli, haaaa!hambek, segala mak nenek YM masukkan.
Agak2nyer,kalau YM join Masterchef,sure chef2 tu semua tergolek2 gelakkan YM kan?hahaha.!Ader YM kisahh???Tak kesah…tak kesahhh…Hahaha….*gelak jaatt*hampeh!