September 5th 2012 archive

Kerana Aku seorang Wanita!

224641_10151180451488278_722309581_n
Assalamualaikum

Yes, do agree with this statement. Tetiba YM terasa pulak!Hehe. Dulu, masa single-mingle takdelah terasa sangat.Yelah, masa tuh life is about Me, Myself and I. Tu je pun.Kalau ada benda lain pun family, tapi tuh pun takdelah critical mana.Yelah, nama pun remaja riang ria gitu kan?
Back to the year 2003, happy handle Life sendiri je time nih!Huhu
But, since get married nih, semuanya kelihatan sangat berbeza. Yelah, life is about Me, him and my career. Dah  3 bende tuh!Huhu. 
back to yr 2005.Sah menjadi isteri kepada Encik Muhammad Syukri.(^_^)
Bila dah menjadi isteri orang nih, bukannya mudah. Banyak yang perlu kita jaga dengan baik.Tanggungjawab yang kita galas bukannya semudah tugasan seorang student. Silap langkah, alahai….
Back to the yr 2009, the sweetest year where Yayan appeared in Our Life!
Bila dapat tahu YM preggy,excited sangat2 taw.4 tahun YM tunggu.Alhamdulillah,rezeki kami tiba juga.Syukur sangat2.

Akhirnya,setelah melalui cabaran dan dugaan sebagai pasangan yang belum mempunyai cahaya mata,akhirnya doa kami terjawab jua.Bukan mudah taw.Ntah dah berapa banyak airmata YM yang dah gugur everytime org tanya pasal anak. Hati YM dah berketak-ketak taw.

Walaupun Yayan dilahirkan dengan satu penyakit yang kronik, namun YM tetap bersyukur.Bersyukur kerana dia adalah anak yang sangat kuat memperjuangkan hidupnya!YM sangat-sangat bangga menjadi ibu kepada Ahmad Dhani Aryan Bin Muhammad Syukri! YM memang insan yang telah Allah swt pilih.

Kini, YM bahagia di sisi suami dan anak YM. YM sendiri tidak menyangka sejauh ini perjalanan YM. Yes, YM sangat setuju dengan statement kat atas tuh.Memang kadang2 YM buat silap, buat lawak spastik, macam ala-ala sengal sikit, benda mudah kekadang mcm blur2 nak buat, kekadang jadi pelupa dan kdg2 dikatakan Takde common sense on sumthing! 

Tapi, YM tetap berbangga menjadi seorang wanita!Kedudukan dan martabat yang Allah letakkan sangat tinggi.Kami unik dengan cara kami sendiri. 

Kerana diriku BEGITU BERHARGA!heheehe…