August 2012 archive

He knows What the Best!

spa
Assalamualaikum
Rupa-rupanya Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sekarang ni dah takyah nak update every year taw!YM baru tahu.Hehehe.Diorang akan update automatic je permohonan kita, youu!YM dapat tahu pun, bila YM dapat SMS daripada SPA, jemputan untuk menghadiri Peperiksaan.Hehehe.
Bila dah dapat SMS tu, cepat-cepat YM check status permohonan YM kat website SPA . Bila dah check tuh, baru le YM tahu, rupa-rupanya AUTO-update tuh permohonan kita. Best kan??takyah la kita every year nak update, isi segala bagai. Kita boleh biar je auto update atau kalau ada info yang berubah, just buat jelah neccessary amendment. Senang kan?Bravo SPA.I loikeeee!
Dah lama tak pi Exam. Berdebar-debar pulak rasanya.Huhu. Takpelah, YM just nak try luck je. YM tahu, ramai gilerrr kot yang apply for this position. Kalau ada rezeki YM, alhamdulillah. Kalau takde, mungkin Allah ada perancangan yang lebih baik untuk YM. Insyaallah.
Kita just Yakin je pada perancangan Allah.For sure yang terbaekkkk punya la! Tak gitu??? (^_^)

Amukan!!!!

DSC01556
Assalamualaikum
Kalau bebudak mengamukkk,adoiii!Pening Mak taw!Dengan rengekkan diorang tuh ha, siap buat sore nanges mcm kene cubit tu lagik, adehhhh!maunye, Ibunya join sekali meraungg!!!Haha.
Kene pulak Yayan buat golek Hindustan dier tuh ha!!!Korang tengok larrr!Adehhhh!Tak bagi apa yang dia nak, gini la jadiknya.
Gosok-gosok mata!buat sore uhuk!uhuk!dier.Haishhhhhh!Sabo…sabo….
Tak cukup setempat, sure golek lebih-lebih sikit kawasan tuh ha!Alarr, memang ala hindustan betul lar!
uiiiiiii!!!ko tengok…tengok….uiiiii,tambah dose pulak tangisan tuh haaaaa!Adoiii.Buat pekak, buat pekak.Buat Dunno….dunno…haha!Taktik dia jek tuhhh!YM taknak terjebak.So, anggap je tangisan dia tu ala-ala Siti Nurhaliza tengah menyanyi lagu kekasihku.Hikssss….

´╗┐

´╗┐Masa ni dia dah slow down dah.YM snap gambar dia, pastu buat2 tengok enset.Booooo Layannnn okay?
Haaaaaa!korang tengokkkk….die sajerrrr je taw!mengaderrr!Tengok tuhhh, dah menjerit tergelak-gelak dahh…sabo jelah! Menurut apa yang YM baca on parenting tips kan, bebudak nih kalau meraung-raung tak dapat apa yang dia nak, kita buat tak layan je.Lagi kita layan, lagi menjadik.Dia akan jadikan tangisan dan raungan tuh sebagai SENJATA paling ampuh dia untuk gertak kita sebagai parents taw.
Lagi satu, kalau everytime diorang nanges, kita feed diorang dengan something, haaaaaa…tu lagi kes naya. Dia akan set dalam pale dier yang everytime dia meraung menangis dia akan dapat something daripada orang.Sooo, takyah layan k?
Biarkan dia nanges, tapi make sure dia tak cederakan diri dia suda la…pastikan dia berada di dalam environment yang selamat, cukup. Selebihnya, kalau dia hempas2 kaki ke hape, tahankan jelah hati…hehehhe.
Parents yang dah punya ramai anak, sure lagi Mahir handle kids cenggini…Salute!!

Yogurt Time!

DSC01530
Assalamualaikum

Korang suka tak makan Yogurt???YM so-so la.Ikut angin.Kalau tetiba angin monsun barat daya datang, ha…laju jela tangan YM ni menyambar Yogurt time shopping.Huhu.Tapi,banyak-banyak brand,YM suka brand Marigold nih.YM suka buah beri mix ngan strawberi,Mango pun okay gak!Brand laen macam kurengg pulak kesedapannya.
Adoiii!Tak sangka pulak anak Terunaku ini pun minat makan Yogurt nih ha!Ingatkan dia tak suka, since yayan ni tak minat makan buah-buahan kecuali buah Durian.Cehhh!kecik-kecik suke makan Durian,tak padan ngan kecik!hehe.Korang tengok la dier tuh ha, dok cedok sana, cedok sini, bagi licin haaa…..
Dier dah tak peduli dah Mamarazi nih dok snap sana, snap sini. Apa yang penting, dia dapat habiskan satu bekasss tuh ha!Ayooooo!
Korang tengok la betapa larrr he enjoysssss that Yogurt!Nyummylicious kucakap kauuu!hehehehehe….Sampai ke titisan terakhir tawwwww!Huhuhuhu….

1 2 3 9